Davutoğlu Seydişehir’de miting yaptı

featured

Seçim çalışmaları kapsamında Seydişehir’e gelen Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu Seyit Harun bulvarında miting yaptı.

Seydişehir’e gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu kalabalık bir vatandaş grubu karşıladı. Karşılayanlar arasında İlçemiz  Belediye Başkanı Celal Özmen ve Ak Parti İlçe Başkanı Bülent tekin’de katıldı.

Seyit Harun Meydanı’nda İlçe Başkanı Kemalettin Atalay açılış konuşmasını yaptı.Daha sonra Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek halkı selamlayan kısa bir konuşma yaptı.Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise Halkı selamlayarak Başladığı konuşmasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Seydişehir’de ağırlamaktan şeref duydukları belirterek 12 Hziran seçimlerinde Halktan destek istedi.

Seyit Harun Bulvarında   halka seslenen Dışişleri bakanı Ahmet  Davutoğlu ise, Seydişehir insanlarının Seyid Harun Hazretlerinin mirasını taşıdığını belirterek, “Bugün Seyyid Harun Veli’yi anlamayan, bizi ve dış politikamızı anlayamaz. Bizi dünyada büyük kılan bu felsefedir. Biz destek için size geldik. Seyyid Harun’dan destur, sizden destek almaya geldik.’’dedi.

Dünyaya mesajımız var; bu mesaj işte bu topraklardan gelen mesaj. Bu mesajın temelinde adalet var, insanlık izzet ve onuru var. Dünyada zulmü yok etmek var. Geçen sene Horasan’a gittim. Belh Valisi yanıma geldi ve bizden hastane, okul ve park yapmamızı istedi. Ben de talimat verdim. Bir gazeteci bana Belh Valisi’nin Konya Valisi kadar rahat istekte bulunabildiğini sordu. Bizim için Horasan’la Konya’nın hiçbir farkı yok. Çünkü Konya’nın, Seydişehir’in temelinde Horasan var. Horasan erenleri var. Orda

yaşayanlar için Anadolu’da yaşayanların acziyete tahammülü yok ve yardım isteyenlere mutlaka elini uzatırlar. Bizler kudretli ve şefkatli olmak zorundayız. Yakın zamana kadar bizi 70 sente muhtaç edenler, birkaç milyar dolar yardım için bu aziz milleti İMF kapılarında bekletenler, bunu anlayamazlar. Biz bu ruhla diyoruz ki, başı dik bir milletin kudretli bir devleti olur” diye konuştu.

CİHAN DEVLETİ OLMAK İSTİYORUZ

Hükümet olarak Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için hedefler belirlediklerini ifade eden Bakan Davutoğlu, “Biz 2023 yılında bir cihan devleti olmak istiyoruz. Azla asla yetinmeyen ve gücünü sınırlamaya kalkanlara haddini bildiren bir devlet istiyoruz. Afrika’da 18 tane yeni elçilik açtık. Amacımız Afrika’nın her bir köşesinde bayrağımız dalgalansın, oraya giden vatandaşlarımız kendini evlerinde hissedebilsin. Biz kudretli bir devlet olmak istiyoruz. Nedir kudretli devlet? Pasaportunda devletinin bayrağı olduğu için her yerde itibar gören ve bununla gurur duyan bir milletin devletidir kudretli olan. Onun için bütün vizeleri kaldırıyoruz. Biz istiyoruz ki vatandaşımız dünyanın her yerine pasaportuyla vize derdi olmadan gidebilsin. Kardeşi kardeşle buluşturacağız. Türkiye’yi Balkanlarla, Orta Asya’yla, Kafkasya’yla buluşturacağız. Ve bu kudretli milletin ayak seslerini herkes hissedecek” dedi.

Mitingin sona ermesinin ardından Ak parti Seçim bürosunun açılışına katılan Davutoğlu Antalya’ya gitmek için İlçeden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Davutoğlu Seydişehir’de miting yaptı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!