Yalıhüyük’te gıda zehirlenmesi

featured

Gıda zehirlenmesi sonucu Yalıhüyük’te 23 vatandaş Bozkır ve Seydişehir Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Yalıhüyük’te aşırı ateş ve ishal vakası görülmesinden dolayı 23 kişi Bozkır ve Seydişehir Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.
Her iki hastanede yapılan muayene sonucu gıdaya bağlı zehirlenme olduğu tespit edilirken gelen hastalara serumlu tedavi uygulandığı kaydedildi.
Hastalardan edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz Pazar günü Düğün’de yedikleri pastadan zehirlenmiş olabileceklerini belirten hastalar gerçek sebebin yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıkacağını söylediler.
Her iki Hastanede  hastaları tek tek ziyaret eden Yalıhüyük Toplum sağlığı gurup başkanı Dr. Şakir Ömür Hıncal verdiği bilgilerde; Hastalarımızda gıdaya yönelik zehirlenmesi teşhisi konuldu. Ciddi bir vaka söz konusu değil. Hastalarımıza serum tedavi uygulaması yapılıyor. Tedavisi biten hastalarımız taburcu oldu. Diğer hastalarımızda serum tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilecek. Sebebi kesinlik kazanmayan bir vakanın olduğunu bununda ateşlenme ve ishala yol açtığını söyleyebilirim. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra zehirlenme sebebi anlaşılacak’’dedi.

Olayı yakından takip eden Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül ve Belediye Başkanı Celal Özmen Seydişehir Devlet Hastanesine gelerek hastaları tek tek ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini iletti.
Zehirlenme vakası ile Hastanelere kaldırılanların isim listesi şöyle;
Bozkır devlet Hastanesinde; Mustafa Eser,Raşit Örs,Mehmet Demirtaş,Harun Şahin,Gülbeyaz Ertaş,Hüseyin Yiğit ve Ahmet Gökay Çelik.Bu hastaların tamamı yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.
Seydişehir Devlet Hastanesinde tedavi olan hastalar ise şöyle;
Ömer Gölcük,Mehmet Acar,M.Ali İlhan,Aslı İlhan,Memiş Keleş,Hüseyin Özdemir,Ramazan Kara,Kadir Gürbüzer,Eda Özdemir,Ayşe Kara,Merve Gündoğdu,Hilal Deveci,Emine Atalay,Merve Şimşek ve Burak Kerim İşler.Bu hastalarında büyük bir kısmının tedavisi tamamlanarak taburcu edildiği belirtilirken bir kısmında serum tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edileceği kaydedildi.
Olayla ilgili soruşturma açıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te gıda zehirlenmesi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!