Empati !!!

Empati kelimesinin genel geçer bir tanımı bulunmamaktadır. Kaynaklar empatinin tam olarak ne ifade ettiğiyle ilgili değişik bilgiler sunmaktadır. Fakat kısaca özetlemek gerekirse; empati bir kişinin kendisini duygu ve düşüncelerinden soyutlayarak bir başkasının inançlarını, arzularını ve özellikle duygularını farkına varabilme ve anlayabilme yeteneğidir.
Kişiler arası ilişkilerin olumlu olması için gerekli koşullardan birisi de empatidir.
Bütün bunları niye yazıyorum. Özellikle ticari faaliyetlerde bulunanlar yöneticiler’in dikkat etmesi gereken olmazsa olmaz fiiliyatlardan biri olduğunu söylemede mahsur görmüyorum.
Geçtiğimiz hafta sonunda Yalıhüyük’te yaşanan gıda zehirlenmesi bir olaya dikkatimizi çekiyor. Yediğimiz içtiğimiz satın aldığımız gıda ya da tükettiğimiz gıda ürünlerinin sağlığımızla ne kadar iç içe olduğunu ortaya koydu.
Burada empati kavramını ele almam bir satıcının müşterisine sattığı mamülü kaliteli ve standartlara uygun hijyenik bir ortamda sunması  kendisini o  müşterinin yerine  koymasına  vurgu  yapmak istedim.
Empati ta tepeden en alt kademeye kadar her insanın içinde bulundurması gereken bir özellik olması gerektiğini düşünüyorum.
Sadece sağlıkta değil siyasette normal yaşamda toplumsal faaliyetlerde de  empati  önemlidir. Özellikle Yalıhüyük gibi küçük yerleşim birimlerinde çoğu insanın bir biri ile akrabalık bağlarının olduğu her gün selamlaştığı yerde empatiye saygıya sevgiye hoşgörüye azami derecede ihtiyaç vardır.
Müslüman bir toplum olarak her türlü fitne ve fesatlıktan iftiradan uzak durmak zan ile birini suçlamak, aşağılamak hor görmek ne insani ne de dinen uygun olmadığının farkına vararak yaşamamız gerektiğinin altını çiziyorum.
İnşallah Yalıhüyük’te bölgemizde,Ülkemizde Tüm insanlarımızla  birlikte sevgi saygı ve hoş görünün hakim olduğu kendimizi  karşımızdaki  insanın yerine koyabildiği güzel ve  huzurlu günleri Şu mübarek üç aylar hürmetine doyasıya  yaşarız.Saygı ve esenle  kalın..

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Empati !!!

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!