Yalıhüyük Suğla sulama birliği tedirgin

featured

Yalıhüyük suğla pompaj sulama birliği Başkanı Yusuf Asıltürk yeni tesisin kendilerine tahsisinin yapılmaması durumunda birliğin ve bölge çiftçisinin mağdur olacağını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Yalıhüyük, Ahırlı İlçeleri, Çağlayan Kasabası, Dere Kasabası ve bölgede bütün köyleri kapsayan Suğla sulama birliğinin başarılı Başkanı Yusuf Asıltürk Yeni yapılan Suğla cazibeli sulama tesisinin kendi birliğine devrini yapılmasını, aksi halde bölge çiftçisinin ve birliklerinin yok olacağı endişesi ile açıklamalarda bulundu.
 Asıltürk yaptığı açıklamada;’’Yeni yapılan cazibe sulama tesisinin Yalıhüyük regüraöründen beslenmesi mümkündür. Başkada bir alternatif yoktur. Bu nedenle Yalıhüyük sulama birliğinin Suğla arasındaki açtığı kanaldan yeni yapılan Özdoğanlar şirket tarafından mecburi bir şekilde heder olmuştur. Bu nedenle bizim birliğimiz mağdur olmuştur. Bu her halükarda birliğin adı altında olan ve coğrafi yapısıyla yüz ölçümü bizim, tabiatıyla Ahırlı Yalıhüyük sulama birliğinin bünyesinde olan cazibe sulamanın acilen Yalıhüyük sulama birliğine devir olmasını daha fazla mağdur edilmemesini çiftçimizin değilse başka bir taraftan idare edilirse çiftçimiz tamamen bugüne kadar mağdur olmuştur afet ve su baskınlarından bütün eziyeti Yalıhüyük çiftçisi ve Ahırlı Çiftçileri köyleri çekiyor. Bu nedenle de burada göç başlayacaktı göç başlamaması için yapılan tesisin tamamen bizim sınırımız olan bölgemiz olan Suğla cazibe sulama projesinin Yalıhüyük Sulama birliğine devir olmasını, çiftçinin mağdur olmayacağını kanısındayım. Devlet büyüklerinin bu isteğimizi bu yankılarımızı duyacaklarına inanıyorum. Burada bir iki yıldır mahsur alınmadığından dolayı çiftçiden sulanan bedel parasını alamadık alamadığımızdan dolayı şuanda pompa 50 bin TL borcumuz olduğunu bahçeler susuz kalmıştır şuanda su veremiyoruz Kaldı ki Yalıhüyük suğla pompa sulama birliğinin desteği cazibe sulama yapılacak olan tesisin suğla arasından besleneceğini inandığımızdan dolayı bu nedenlede gece gündüz koşturuyoruz. En yakın zamanda buranın bize devrinin yapılarak ve mağduriyetlerimizin giderilmesini çiftçininde ileriki yıllarda sulu tarım yapıp birliğimize ve kendimize yararı olacağına inanıyorum. Burada devlet büyüklerinin bölge müdürlüğünün bugüne kadar bize yardımlarını esirgemediler. Ama şu mağduriyetimiz inde bir an evvel giderilmesini arzu ediyoruz.’’dedi.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Suğla sulama birliği tedirgin

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!