Yalıhüyüklü çiftçiler Konya Tohum fuarını gezdi

featured

Yalıhüyüklü çiftçiler Konya Tohum fuarına katılarak bölge için uygun tohum çeşitlerini inceleme fırsatı buldular.

Konya İl gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün de aralarında bulunduğu destekçi kuruluşlar tarafından Konya ‘da ilk defa düzenlenen 2011 yılı Konya Tohum fuarına Konya ve İlçelerinden çiftçiler katılıyor.
 Yalıhüyük İçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile 8-9-10 Eylül 2011 tarihlerinde Konya’da ilk defa düzenlenen tohum fuarına Yalıhüyüklü çiftçiler de yoğun ilgi gösterdi.
Teknik geziye İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri Ziraat Mühendisi Mevlüt Semerci, Ziraat Teknisyeni Tarla bitkileri uzmanı Ali Özel ve Veteriner Hekim Hasan İnar refakatinde katılan Yalıhüyüklü çiftçiler açılan stantları gezerek tohum çeşitlerini görme fırsatı buldu.
Teknik gezi ile ilgili olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarla Bitki uzmanı Ziraat Teknisyeni Ali Özel şu bilgileri verdi; Yalıhüyüklü çiftçilerimiz ile birlikte Müdürlüğümüz organizasyonunda yaptığımız teknik gezide Çiftçilerimizin bitkisel üretim başlangıcı olan tohumun bölgemize uygun çeşitleri, teknik özellik gibi birçok konuda bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.’’dedi.
Konya’da açılan 2011 Tohum fuarında yeni bilgiler ile donanan Yalıhüyüklü çiftçiler organizasyonu gerçekleştiren Yalıhüyük İlçe Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek;’’ böyle büyük fuarlara bizleri getirdikleri, bizleri yeni çeşitleri görmemizi sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz.’’diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kafile teknik geziyi tamamladıktan sonra Yalıhüyük’e geri döndü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyüklü çiftçiler Konya Tohum fuarını gezdi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!