Yalıhüyük’te Kültür mantarı fabrikası kuruldu

featured

Yalıhüyük’te yapımı tamamlanan Kültür mantarı fabrikası üretime başlıyor.

 

400 bin TL ye mal olan Fabrika’da tam kapasite ile üretime başladığında ayda 10 ton Kültür mantarı yetiştirilecek. Fabrikada Yaklaşık 15 kişi istihdam edilmiş olacak.

 

Yalıhüyüklü gurbetçi müteşebbis Necati Aktaş 35 yıldır Almanya’da kazandığı birikimlerini İlçesi Yalıhüyük’te Kültür mantarı fabrikası kurarak başlıyor.
Yalıhüyük Yukarı mahalle Hayrat yolu mevkiinde eski çivi fabrikası binasının onarımı ve tadilatını yaparak başladığı Kültür Mantarı fabrikasına Mantarın ham maddesi ilk kom postu raflara yerleştirdi.
4400 m2 alana kurulan ve630 m2 kapalı alana sahip 8 ayrı kom post odasından oluşan soğuk hava deposu ofisi ve klima sistemleri ile donatılan Mantar fabrikasında aylık 10 ton kültür mantarı üretilmesi hedefleniyor.
Yalıhüyük için yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten işletme sahibi Necati Aktaş;35 yıldır gurbette Almanya’da çalışıyordum. Son dört yıldır güzel ilçem Yalıhüyük’te neler yapabileceğimi araştırdım En sonunda Kültür mantarı yetiştirmek için birikimimi Kültür mantarı fabrikası kurarak yapmak istedim. Fabrikamızın teknik donanımı tamamlandı. Bugün ilk kom post u yerleştireceğiz. Ayda  10 ton kültür mantarı  üretmeyi  hedefliyoruz.Bu fabrikada sadece  işçi  olarak 10 kişi  çalışacak.teknik personelle bu  sayı  15’e ulaşmış olacak.İlk ürünü gelecek ayın ortalarında  almayı hedefliyoruz.’’dedi.
Doğup büyüdüğü topraklara böyle bir yatırım yapmaktan oldukça mutlu olduğunu belirten Aktaş Birikimi olan hemşerilerine de seslenerek; Gurbetçi hemşerilerimi böyle yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca insanın kendi memleketine hizmet etmesi çok farklı bir duygu oluyor.’’diye konuştu.
Yalıhüyük’te üretime dayalı ilk fabrika olduğu belirtilen Kültür mantarı fabrikası bölgede en büyük fabrika olma unvanı almış olacak. Kültür mantarının ham maddesi olan ekin anızlarının değerlendirilmesinde de İlçeye ayrıca bir katma değer kazandırılacağı belirtiliyor.

NOT:Haberin ropörtajını daha  sonra  videolar bölümünden izleyebilirsiniz

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Kültür mantarı fabrikası kuruldu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!