Karatay Tapu’da yeni dönem başladı

featured

Karatay Tapu Müdürlüğünde yetki alanı dışında da satış ve ipotek işlemi yapılmaya başlandı

 

 

6083 Sayılı Tapu ve Kadastro Teşkilat Kanununda yer alan “Tapu Müdürlükleri, hak sahibinin talebi üzerine, kendi yetki alanı dışında bulunan taşınmazlarla ilgili tapu işlemlerini, taşınmazın bulunduğu tapu müdürlüğünden yetki almak ve kanunen bir engel olmadığını tespit etmek suretiyle yapmaya yetkilidir. Bu fıkraya göre yapılacak tapu işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.” hükmüne göre Konya İlinde Karatay Tapu Müdürlüğünde, kendi yetki sahası dışındaki taşınmazlar ile ilgili (Meram ve Selçuklu Tapu Müdürlüklerinin yetki alanı içindeki taşınmazlar hariç) satış ve ipotek işlemleri yapılmaya başlandı.

 

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay KAYA yaptığı açıklamada;

 

Ülkede 91 adet tapu müdürlüğüne, yetki alanı dışındaki taşınmazların satış ve ipotek işlemlerini yapma yetkisi verildiğini söyledi.

 

Buna göre, örneğin İzmir’deki, Sakarya’daki, Erzurum’daki, Akşehir’deki, Ereğli’deki bir taşınmaz Karatay Tapu Müdürlüğünden alınıp, satılabilecek. 

 

Tugay KAYA yaptığı açıklamada, şu anda yetki alanı dışında işlem yapma yetkisinin Bölgemizde sadece Karatay, Aksaray ve Karaman  Tapu Müdürlüklerine verildiği, zamanla ülkedeki tüm tapu müdürlüklerine bu yetkinin verileceği hatta, yurt dışındaki temsilciliklerimizde de   tapu işlemlerinin yapılabileceğini söyledi.

 

Yetki verilen tapu müdürlüklerinde şu an itibariyle sadece satış ve ipotek işlemlerinin yapıldığı ve işlemdeki tarafların veya vekillerinin aynı müdürlüğe müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Karatay Tapu’da yeni dönem başladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!