Yalıhüyüklü Çiftçiler Tarım fuarını gezdi

featured

 

Yalıhüyük İlçe Tarım Müdürlüğünün organize ettiği gezide Çiftçiler Konya’da açılan tarım fuarını gezdi.

 

Her yıl Konya’da açılan Uluslar arası Tarım Fuarına Belediye Başkanı Celal Özmen, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve Yalıhüyük’ten 20 Çiftçi katıldı.
Türkiye’nin en büyük Tarım fuarı olma özelliği taşıyan ve her yıl düzenlenen fuar’da Zirai aletler ve son teknoloji ile donatılmış Zirai araçları inceleme fırsatı bulan Çiftçiler Tarım ile ilgili tüm teknolojik gelişmeleri Fuarda sergilenen stantlarda görme fırsatı buldu.

Yalıhüyük Tarım gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Tarım Fuarına gezi düzenlediklerini belirten Müdür vekili Hasan İnar;’’İlçe Kaymakamımızın destekleri ile Çiftçilerimize teknolojik tarım araçlarını ve aletlerini yerinde göstermek yeniliklere Çiftçilerimizi entegre etmek, ufuklarını açmak  amacı ile böyle bir organizasyonu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Umarım çiftçilerimize yararı olur.’’dedi.

Çiftçilerle birlikte Fuara katılan Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen’de konuşmasında;’’Ülkemiz Zirai aletler ve araçlar konusunda Avrupa standartlarını yakaladığını görüyoruz.Tarımla uğraşan tüm çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak son teknoloji ile donatılmış her şey var.Yalıhüyüklü çiftçilerimiz elbette ihtiyaçları ve imkanları doğrultusunda araç ve gereç alacaktır.Ancak teknolojik araçları alabilmeleri için verimin ve arazinin günümüz şartlarına uyması gerekir.Bunun içinde birçok köy ve kasabalarda olduğu gibi toprak reformunun İlçemize de gelmesi en büyük etken olacaktır.’’diye konuştu.

Fuarı  gezen çiftçiler ise teknolojinin çok ilerlemiş olduğunu belirterek;’’ Belediye Başkanımızın da ifade  ettiği gibi Toprak reformu olması gerekir.Böylelikle daha büyük tarım araçları almamız teknolojik tarım gereçlerini kullanma imkanımız artacak.Ülkemizde böyle gelişmiş tarım araç ve gereçlerini görmekten mutlu olduk.’’dediler.
Fuarda bütün stantları gezen çiftçiler geziyi düzenleyen İlçe Tarım yetkililerine teşekkür ettiler.

 NOT:HABERİN GÖRÜNTÜLERİNİ  VİDEOLAR BÖLÜMÜNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyüklü Çiftçiler Tarım fuarını gezdi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!