Bakan Yıldırım Alacabel’i inceledi

featured

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Konya –Antalya yoluAlacabel mevkiinde yapılması düşünülen tünel için yerinde incelemelerde bulundu.

 

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi , Vali Aydın Nezih  Doğan,  Karayolları Genel Müdürü ,Bölge Müdürü Müsteşar, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyetle birlikte  Alacabel’de incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım burada kar temizleme çalışmalarına katılarak Kar temizleme aracını kullandı. Yolgüzergâhından geçen tır şoförlerinin sorunlarını da dinleyen Bakan Yıldırım , onlara baklava ikram etti.
Burada yaptığı basın toplantısında Konya Antalya yolunun önemli bir güzergah olduğunu büyük bir kısmının bölünmüş yol olarak 2012 yılında bitirileceğini kaydeden Yıldırım; ‘’Bu yolun kış aylarında bazı kesimlerinde zorluklar oluyor.Bu zorlukları en asgari düzeye indirmek için yol standardını yükseltecek bu mevki ’ye yapılacak tünelle ilgili yerinde incelemeler yapmak için buradayız. ’dedi.
Alacabel mevkiinde kış aylarında karla mücadelenin zor bir iş olduğunu kaydeden BakanYıldırım; ’Tüm çalışmalarımız Akdeniz’den bereketli Konya ovasına ulaştıran bu yol üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırarak vatandaşlarımıza en iyi hizmet vermenin çabasındayız. ’dedi.
Seydişehir’in tarihi ile, Alüminyumu  ile titizlikle üzerinde durup hizmet vereceğimiz  önemli bir Anadolu bölgesi olduğunu belirten Bakan Yıldırım;’’Bu bölgeye tünelin yapılabilmesi için teknik heyet öncelikle  fizibilite çalışmasını yapıp bize sunması gerekir. Şuanda bu çalışma noktasındayız.Teknik heyetin çalışması sonucunda tünelin yapılıp yapılmayacağı kararını vereceğiz. Bu yol üzerinde  bölünmüş yol ve tünel çalışmaları bittikten sonra oto yol kalitesinde sıcak asfalt döşeyerek yolun  oto yollar standardına kavuşturulacak.  Seydişehir bu hizmetleri hak eden bir ilçemizdir. Bu çalışmalarımız halkımıza helali hoş olsun’’ dedi. Daha sonra Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret eden Bakan burada Seydişehir’in genel sorunlarını dinledi.Bir gazetecinin Seydişehir PTT dağıtım işlerinin zamanında yapılamıyor sorusuna o anda PTT genel müdürünü arayarak sorunun giderilmesi talimatını verdi.Öte yandan Seydişehir-Bozkır yolunun genişletme çalışmalarının yapılacağını belirtti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bakan Yıldırım Alacabel’i inceledi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!