Ekonomi Bakanı Seydişehir’de açılışlar yaptı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bir dizi açılışlara katılmak üzere Seydişehir’e geldi.

 

 

 

Cengiz Holding tarafından yapılan Selçuk Üniversitesi Mühendislik fakültesinin açılışı ve Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifi yeni binasının açılışlarını yapmak üzere Seydişehir’e gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yanı sıra açılışa Konya Milletvekilleri Harun Tüfekçi, Hüseyin Üzülmez, Antalya Milletvekili Mevlüt Çamoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel,Rektör yardımcısı Mustafa Şahin,Seydişehir Kaymakam vekili Muharrem Eligül,Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat,Mühendislik fakültesi Dekanı Prof.Dr Yunus ÇengeloğluCengiz Holding yönetim kurulu Başkanı Mehmet Cengiz,yönetim kurulu üyeleri Ahmet Cengiz,Ekrem Cengiz ve birçok davetli katıldı.
Mühendislk Fakültesinin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof.Dr. Yunus Çengeloğlu Mühendislik Fakültesinin 1Mayıs 2002 tarihinde Ankara’da gündeme geldiğini belirterek başladığı konuşmasında; Cengiz holding yöneticilerinin büyük özveri göstererek böyle güzel bir Fakülteyi Kazandırdıkları için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu Fakültenin yapılmasında Kalite, samimiyet ve sevgiyi gördük. Bu yapının her metre karesinde bu sevgiyi gördük. Cengiz ailesine, Milletvekilimiz Harun Tüfekçi’ye ve diğer emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise “Binanın tüm finansmanını sağlayan ve bizlere böylesi güzel bir eğitim kompleksini kazandıran Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Cengiz başta olmak üzere kendilerinin nezninde ailesine ve tüm holding yöneticilerine, önceki rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Okudan’a ve emekleri geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Mehmet Cengiz emin olun ki burada, bilimin ışığında yetişen her evladınız sizi yaşamınız boyunca saygı ve minnetle anacaktır. Üniversitemize kazandırdığınız bu unutulmaz eser, ülkesine hizmet etmek isteyen binlerce genç fidanın büyüyüp, yeşerdiği bir eğitim yuvası olacaktır.  Bu güzel eserinizle ne kadar övünseniz azdır” dedi.
Daha sonra Kürsüye gelen Konya Milletvekili Harun Tüfekçide Cengiz ailesine teşekkür ederek başladığı konuşmasında ;’’Devletin üzerinde bir kambur olan kuruluşlar Başbakanımızın duruşu ile özelleştirildi. Bu gün baktığımızda bu duruşun ne kadar doğru olduğunu daha da iyi anlıyoruz. Eti Aş. nin özelleştirilmesinin ardından fabrikaya 400 milyon dolar yatırım yapıldı. Yine bu firmanın Mühendislik fakültesinin yapımını üstlenerek böyle güzel bir eser kazandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hükümetimiz döneminde yatırımlarımız aralıksız devam ediyor. Bu ayın sonunda 100 yataklı yeni hastane binamızın temellerini atacağız.’’dedi.
Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise Seydişehir’e hizmet için geldiklerini belirterek, “Seydişehir’le iyi ilişkiler kurup yatırımlar yaptık. Alüminyum fabrikasını aldıktan sonra 7.5 yılda 265 milyon dolarlık yatırım yaptık. 200 milyon dolarlık daha yatırım yapacağız. Fabrikamızı dünya teknolojisiyle tanıştırdık. Bakanımız da bizleri çok destekledi. Sanayiyi de çok iyi destekliyor. Seydişehir’e hep destek vermek için buradayız.  Bugün burada açtığımız okul da ilçemize önemli bir hizmettir. Okulumuz milletimize, devletimize hayırlı olsun.” dedi. Kendisini fahri Konyalı kabul ettiğini belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan;’’Ülkemizde bu gün 168 tane Üniversite var.Üniversitesiz İlimiz Kalmadı.Sağlıkta eğitimde,iletişimde 9,5 yıldır halkımızın hizmetindeyiz.Üniversitelerde Eğitim gören öğrencilerimize daha önce 45 TL olan kredi bursunu 260 TL ye çıkardık.Doktora yapanlar 720 TL burs alıyor.Her yıl 700 bin gencimiz Üniversiteden mezun oluyor.Bu genç beyinlerle 2023’de Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız.’’dedi.Çağlayan konuşmasının devamında Hem Konya hem Seydişehir’in kendisi için çok önemli bir bölge olduğunu belirterek geçmiş dönemlerden gelen çok önemli dostluklarının olduğunu ifade etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ekonomi Bakanı Seydişehir’de açılışlar yaptı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!