Yalıhüyük Kentsel dönüşümde başarılı

Kentsel dönüşüm; kentsel gelişmenin, toplumsal, ekonomik ve mekânsal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulama yapılmasıdır.

Yazımın başında Kentsel dönüşümün kavramı ile başladım.
Türkiye’de Belediyelerin öncelik olarak ele aldıkları bu proje kendi çaplarına ve imkânları ölçüsünde hızla devam ediyor.
İlçemiz Yalıhüyük’te bu projeleri hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyor.
Yalıhüyük Belediyesi altı ay önce start verdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çarşı meydanın da eski belediye binalarını yıkarak yenilerini yapmayı başardı. Hem de 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Marketi Lokantası, Kahvehanesi Fırını berberi bu güzide yerde hizmet veriyor.
Yalıhüyük küçük ve şiirin bir ilçe. Birçok yerleşim biriminden hem daha planlı hem de nüfusunun yarıdan fazlası gurbetçi olması hasebiyle farklı proje şekillerine sahip binalara sahip.
Kuş bakışı Yalıhüyük’e bakıldığında demek istediğim şeyin haklı olduğunu görebilirsiniz.
Yalıhüyük’te Belediye Başkanlığı yapmak hakikaten zor. Ama bu güne kadar göreve gelen her başkanın bir eser ortaya koyduğu gerçeğini objektif olarak bakanlar daha iyi görebilir.
Kentsel dönüşümün mekânsal ve toplumsal ve sosyal çerçevede bakıldığında zaman içerisinde bakıldığında daha farkına varılacağı psikolojik yönden bile etki yaratacağı kanaatindeyim.
Özetle kentsel dönüşüm bir kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak tanımlanmakta Kentsel dönüşüm projeleri, doğru yürütüldükleri takdirde sağlıklı koşullarda yaşamanın ve planlı şehirleşmenin sağladığı sayısız fırsatın yanı sıra gerek sosyal dışlanmışlığı önlemede gerekse daha önceleri elverişsiz koşullarda bulunan kişilerin kendi algılamalarını şekillendirirken daha saygın bir kimlik fırsatı sunmak konusunda son derece faydalı.
Yalıhüyük Belediyesinin kısa bir sürede gerçekleştirdiği bu proje Coğrafi güzelliğe sahip Şirin İlçe Yalıhüyük’ü daha da güzelleştirdi. Esnafların hizmet sunmasını daha da kolaylaştı.
Yeni hizmet binalarında 11-12 dükkan,9-10 daire, şadırvan ve sosyal alanları ile Yalıhüyük Çarşı meydanına güzellik kattı. Tarihi Merkez Camii nin de etrafını açarak daha kullanabilir, daha yaşanılabilir bir alan haline getirdi.
Kısa bir süre içinde Yapılan binaların daireleri satışa çıkıyor.Özellikle Gurbetçilere tavsiye ediyorum.Bu daireleri kaçırmasınlar..
Bu projeji başından itibaren yürüten, İnşaatla yatıp inşaatla kalkan Yalıhüyük Belediye Başkanı Sayın Celal Özmen’i yürekten kutluyor, Kamuoyunun da bu bağlamda memnun olduğunu düşünüyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Kentsel dönüşümde başarılı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!