Topaç:’’Çanakkale’de yüzde kırk zekat verdik’’

featured

Topaç:’’Türkler Çanakkale’de yüzde kırk zekat vererek bu toprakları kanı ile vatan yapmıştır.’’

 

Eğitimci Yazar  Abdullah Topaç Seydişehir  Kredi Yurtlar kurumu toplantı salonunda   Farkındalık Eğitimi isimli Çanakkale destanını anlatan konferans verdi.
Seydişehir Kredi yurtlar Müdürü Fahri Zengin’in ev sahipliğinde Konferansa İlçe  Kaymakamı Tuncay Sonel,Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık,Askerlik şubesi başkanı Kamil Güngör,Necmettin  Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Üniversitesi dekan yardımcısı Ziya Özçelik,Meslek Yüksekokulu müdürü Doç.Dr.Hüseyin Arıkan,Yurtkur Konya Bölge  Müdürü Atilla Çetin,müdür yardımcıları ve Üniversite öğrencileri katıldı.
Konuşmasına Bir Milletin geleceğinin eğitmiş olduğu gençlerin temeline  Bağlı olduğunu, Tarih Milletin  hafızasıdır diyerek başlayan Eğitimci Yazar Abdullah Topaç;’’Çanakkale  cephesi birinci dünya savaşının 7 tane cephesinden birisidir.Birinci dünya savaşında 1.029 bin askerimiz şehit  oldu.’’dedi.
Topaç;’’Çanakkale cephesinde Türkler zaferden öte Destan yazmıştır.Çanakkale de 109 savaş gemisi,7 deniz altıyüzlerce mühimmat gemisi ile dünyanın en güçlü orduları ile saldırdılar.Türklerin buna  karşılık 93 topla karşılık verdiği ,Atatürk’ün askerlerine ‘’Ben size savaşmayı değil Ölmeyi emrediyorum’ dediği bir destanın adıdır.’’diyekonuştu.
Eğitimci Yazar Topaç Çanakkale savaşında Seyit Onbaşının ve  Yahya çavuşun kahramanlıklarından örnekler vererek anlattığı Çanakkale savaşından  Müdürlüğünü yaptığı Konya Lisesinde 1915 yılında okuyan öğrencinin kalmadığı Çanakkaleye savaşmaya gittiğini ve şehit  olduğunu ifade etti.
Topaç konferansının son bölümünde ise;’’Çanakkale de savaşanlar kiminle dövüştüğünün ,son vatan olduğunun farkındaydı. Çanakkale  savaşı tarihinde  Türkiye’nin 10 milyon nüfusu vardı.savaş sonunda 17-19 yaşlarında olanlarında aralarında bulunduğu  250 bin şehit vererek Zaferle çıkan Türk Milleti yüzde kırk zekatını vermiş bu toprakları kanı ile vatan yapmıştır.’’diyerek sözlerini tamamladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Topaç:’’Çanakkale’de yüzde kırk zekat verdik’’

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!