İstanbul’da dernek hizmet binası açıldı

featured

İstanbul Bağcılarda Yüzüncü yıl Mahallesi Barbaros Caddesi 57. Sokak no 17 de Derneğin kendi mülkiyeti olan hizmet binasının açılışı törenle gerçekleşti.

Konyalı Eda’nın sunuculuğunu yaptığı açılışa Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Bozkır Beyi Nevzat Hak, Sinema sanatçısı Tahsin Taşkın, Türk Halk Müziği sanatçısı Konyalı Eda, Bozkır, Çumra İstanbul derneği yöneticileri, Yalıhüyük Dernek yöneticileri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta, Yalıhüyük tarihinde bir ilki başardıklarını belirten Dernek Başkan Mehmet Ali Yılmaz;’’Almanya’da bulunan hemşerilerimizin katkıları, Yine İstanbul’da İkamet eden Ömer Bilge, Harun Karagöz ağabeylerimin büyük destekleri, Yönetim kurulu üyelerimizin büyük gayretleri ve Hemşerilerimizin Maddi ve manevi destekleri sonucu Dernek binamıza kavuştuk. Huzurunuzda hepsine ayrı ayrı Teşekkür ediyorum. Derneğimizin her faaliyetinde hiçbir mazeret üretmeksizin Yalıhüyük’ten kalkıp gelen Belediye Başkanımız Sayın Hasan Koçer Beye, Akdeniz Dernek başkanımız Sayın Sadık Uçar’a ayrıca teşekkür ederim.

Dernek binamızın fiziki düzenlenmesinde üstün gayret gösteren Mehmet Alp beye yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneğimiz kurulduğundan buyana birçok faaliyet gerçekleştirmiş, İlçemizin tanıtımı, hemşerilerimizin kaynaşmasını sağlamada önemli rol oynamıştır. Dernek binamızın mülkiyetini alarak hizmet kalitesini artırmayı, başarı grafiğimizi daha da yükselmeyi hedefliyoruz. Emeği geçen tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun’’dedi.

Daha sonra söz alan Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer söz aldı. Derneğin, Kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için biraraya gelen kimselerin meydana getirdiği topluluklar olduğuna vurgu yapan Başkan Koçer; ‘’Allaha hamdolsun ki Yalıhüyük Dernek anlamında çok şanslı. Genç arkadaşlarımızın bayraktarlığını yaptığı, İstanbul Yalıhüyüklüler Derneği, Avrupa Yalıhüyüklüler derneği, Akdeniz Yalıhüyüklüler Derneği ve Konya Yalıhüyüklüler derneği olmak üzere dört tane derneğe sahip.

Pırlanta gibi gençlerimizin öncülüğünü yaptığı Başkanı İle yönetim kurulu üyeleri ile ve Derneğine sahip çıkan hemşerilerimizle birlikte hızla büyüyor, gelişiyor ve güçleniyor.

Sevgili hemşerilerim; Burada saygıdeğer dernek başkanımızın öncülüğünde, yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımızın çabaları ve siz değerli hemşerilerimizin destekleri ile Dernek hizmet binamızın açılışında buluştuk. Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak İlçemiz adına sizlerle gurur duyuyorum.

Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş Fatih’in şehri, İstanbul’un fethinin 561.yılını kutlayacağımız bu ayda Mülkiyeti İstanbul Yalıhüyüklüler derneğine ait hizmet binasının açışına katılmak bu güzel güne daha da anlam katıyor.

İlçemizin gelişmesine lokomotif olacağına inandığımız bu derneklerimiz ile birlikte güzel projelere imza atarak sosyal kültürel ve ekonomik olarak gelişmesini sağlayabiliriz.

Bunun İlk örneğini geçtiğimiz hafta Dernek Başkanlarımız ile birlikte Yaptığımız toplantıda Gölcük yaylasında 30 Temmuzda yapacağımız şenlik için karar aldık.İlçe nüfusumuzun üçte ikisi dışarıda yaşıyor.İnşallah 30 Temmuz’da yapacağımız Gölcük yayla şenlikleri ile Tüm hemşerilerimizi orada buluşturacağız,Kaynaştıracağız, genç nesilleri bir birleri ile tanıştıracağız.

Bizler Derneği ile sivil toplum kuruluşları ile işçisi, memuru, çiftçisi ,gurbetçisi ile bir olduğumuz zaman Yalıhüyük’üz.’’diyerek sözlerini tamamladı.der dernek (1)

Son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taklidini yaparak gündeme gelen Sinema sanatçısı Tahsin Taşkın’da söz alarak, Derneklerin önemine vurgu yaparak;Dernekler,İnsanları birleştiren ,barıştıran , kaynaştıran kurumlardır.dedi.Konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan’ın konuşma taklidini yaparak katılımcılara hoş anlar yaşattı.

Dernek binasının açılış Kurdelesini Belediye Başkanı Hasan Koçer, Sinema sanatçısı Tahsin Taşkın, Dernek Başkanı Mehmet Ali Yılmaz birlikte kesti. Programın son bölümünde Yönetim kurulu üyesi Mehmet Alp’a dernek başkanı hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

Dernek açılışına katılanlara ikramın ardından açılış sona erdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
İstanbul’da dernek hizmet binası açıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!