YALIHÜYÜK’TE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI YAPILDI

Cumhuriyetin İlanının 91. Yılı Karaman İli Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası sebebiyle Yalıhüyük’te buruk kutlandı.

28 Ekim Salı Günü Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başlayan program 29 Ekim Çarşamba Günü Yalıhüyük Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlama ile sona erdi.

Hükümet Konağı önünde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması törenine Kaymakam Ali Polat, Garnizon Komutanı Cumhur Dilli, Belediye Başkanı Hasan Koçer, diğer protokol üyeleri ile Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan Kutlamalarda Kaymakamımız Sayın Ali Polat, Garnizon komutanı Cumhur Dilli ve Belediye Başkanı Hasan Koçer, Halkın ve törene katılanların bayramını kutladı.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen elim kaza nedeniyle törende folklor gösterileri, öğrencilerin yapacağı oyunlar iptal edildi.

Törende Kaymakam Ali Polat,Cumhuriyet’imizin 91. yıldönümünü engin bir heyecan ve sonsuz bir coşku ile kutlamak için toplandıklarını belirterek;’’Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk; ilke ve inkılâplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı uyanık durmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan, başta Ulu Önder ATATÜRK’Ü, onun silah arkadaşlarını, vatanımızın bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü için en değerli varlığı olan canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

Sevgili Yalıhüyük Halkı; Nice zorluklarla kurulan bu cumhuriyetimizin değerini iyi anlamalı ve onu korumayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Bu duygularla milli mücadelede emeği geçen bu topraklara kanını döken, bu topraklar için canını veren şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.’’diyerek sözlerini tamamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öğrencilerin şiir okuması ve geçit töreni ile sona erdi.cumhriyetb (6)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK’TE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI YAPILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!