SEYDİŞEHİR CANLI HAYVAN PAZARI AÇILDI

featured

hynnnDSC_0545
Seydişehir’de bir süredir çalışmaları devam eden, hayvan alım ve satımı yapan besicilerin, et ve süt üreticileri birlik başkanları ve Seydişehir Belediye Başkanlığının yoğun çalışmaları sonucu Canlı Hayvan Pazarı açılışı Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç’un katılımı ile yapıldı.
Açılışı yapılan pazara Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Ahırlı, Bozkır, Seydişehir Belediyesi Meclis üyeleri, STK başkanları, Ilgın, Akşehir, Ereğli, Çumra, Kadınhanı, Manavgat, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanları, Akkise Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Seydişehir halkının, Kızılcalar Mahallesi’nde daha önce Kurban Satış Pazarı olarak yılda bir kez kullandığı Pazar yerini, bundan sonra haftanın her Perşembe günü değerlendirebilecek. Kurban kesim alanı olarak ta kullanılan Canlı Hayvan Pazarı özellikle taşra mahalleler ile merkez mahalle halkının karşılıklı arz ve taleplerini karşılamış olacak.
Seydişehir’de yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız işleri istişare metodu ile yapmaya çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mal pazarının alışverişe açılması teklifi Seydişehir’deki et ve süt üreticileri birliği ve oda başkanlarından geldiğini kaydetti.
Zaman zaman oturarak Seydişehir’de neler yapabiliriz diye görüş alış verişinde bulunduklarını, belediye olarak düşünülen güzel bir davranışın hayata geçirileceğini, Seydişehir’e hareketlilik kazandıracağını düşündükleri ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ”Tüm sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, kırsaldaki, köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin muhtarlarıyla ve merkezdeki bazı mahalle muhtarlarımızla birlikte; yaklaşık 200 kişiyle birlikte bir istişare toplantısı yaptık. Seydişehir’i ekonomik olarak önünün açılabilmesi hangi sebeplere dayalıdır. Onları konuştuk. Onlardan biriside mal pazarının Perşembe günleri bundan 15-20 yıl öncesinde olduğu gibi ticarete açılması hareketliliğin sağlanmasıydı.’’dedi.
Açılış tarihi, açılması, kimlerin ne yapması gerektiğini istişare ile belirlendiğini ve görev dağılımının tamamlandığını kaydeden Başkan Tutal; “Bu gün bu ticareti burada başlatıyoruz. İnşallah bu hareketlilik Seydişehir’imize, mal üreticilerimize, tüketicilerimize hayırlar getirir. Tüm dedikodulara rağmen bu kadar ilginin olacağını tahmin bile etmiyordum. Ben katılımcılara, basınımıza, özellikle sivil toplum örgütlerimize, bu işe giren STK başkanlarımıza, üyelerimize canı yürekten teşekkür ediyorum. Bu mesele Seydişehir meselesi. Bu mesele Seydişehir’e hizmet etme meselesi. Buraya hizmet eden hangi siyasi düşünceden olursa olsun, hangi sivil toplum örgütünden olursa olsun, bu teklifler, bu istekler, bu başlangıçlar bizim başımızın tacıdır. Sonuç Seydişehir’e hizmet, Seydişehir’in kalkınması yolunda bir adım atabilmekse, biz insanların elini öpmeye hazırız arkadaşlar. Bir işe başlamak güzeldir. Ama devam ettirmek en güzeldir. Seydişehir’de Belediye olarak bizler bu pazarın devam etmesi noktasında elimizden geleni tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz ve devam edeceğiz’’dedi.
Bu pazarın ciddi bir şekilde devam etmesinin alıcı ve satıcıların arz ve talebinden kaynaklanacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ‘’Burada belki 3 hafta fedakârlık gerekir. 3-4 haftayı atlattıktan sonra İnşallah bu pazarın geçmişte olduğu gibi daha da canlanarak devam edeceğine biz inanıyoruz. Bu pazar yeri bize yetmeyecek olursa mevzuata uygun bir şekilde Seydişehir’e ikinci bir Pazar yeri kazandırmakta bizlerin görevi ve vebalidir. Ben katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı iletiyor, alıcı ve satıcı kardeşlerime hayırlı bereketli bol kazançlar diliyorum’’şeklinde konuştu.
Pazarın açılmasında Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve STK Başkanlarına teşekkür eden Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç; “ Belediye Başkanımız taşın altına elini koymuş. Bu saatten sonra iş üreticinin. Üretici burada pazara sahip çıkıp kapısına gelmiş olan bu hizmeti geri teptirmesin.” dedi.
Ne kadar ithalatla ilgili lobicilik yapan varsa bu açılan pazarı görmesinin gerektiğini kaydeden Başkan Tunç;“Bu memlekette 15 liraya koyun eti satılamazken, halen çıkıp ithal hayvan getirelim diyenlere, buradaki bu insanların bu kalabalığını görmesini istiyorum. Burada tarım ve hayvancılık yapmaktan başka hiçbir seçeneğimiz yok. Biz bu işi yapmak zorundayız. Bizim ülkemizde ne kendi otomobilimiz var, ne de kendi cep telefonumuz var. Her şey dışarıdan geliyor. Bizim elimizde tek becerdiğimiz, tek yapmış olduğumuz iş hayvancılık ve tarım. Bunun bedeli ne olursa olsun üretmeliyiz. Üretime devam etmeliyiz. Pazar yerimize sahip çıkarak sürdürmeliyiz. “ şeklinde konuştu.
Daha sonra canlı hayvan pazarına gelerek hayvan satışı ve alımı yapmak isteyen ve pazarlığa tutuşan besicilere Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç meyancılık yaparak satışlarına yardımcı oldu.
Açılışa katılan davetlilere kavurma ikram edildi.
11041798_679291378847040_5220086054356599821_n

hynnnDSC_0438

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
SEYDİŞEHİR CANLI HAYVAN PAZARI AÇILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!