“BENİM ADIM ÇANAKKALE” SAHNELENDİ

featured

canakkale (12)
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yalıhüyük İlçe Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Benim Adım Çanakkale’ isimli tek perdelik tiyatro oyunu sahnelendi.
Yalıhüyük Belediye düğün salonunda gerçekleşen tiyatro oyununa , Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe Milli eğitim Müdür vekili İhsan Koç, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Metli,Yalıhüyük Ortaokulu Müdürü Orhan Balaban,Öğretmenler,Öğrenciler ve Yalıhüyük halkı katıldı.
Tiyatro öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Koçer; ”Çanakkale Geçilmez’ düsturuyla, Türk askerinin imkansızı başararak, Vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyarak kazandığı bu eşsiz zafer; inanılmaz fedakarlıklarla ve insanüstü mücadelelerle milletimizin yeniden doğuşunun müjdecisi olmuştur. Bu büyük ve kutlu zaferin 100. Yıldönümü münasebetiyle gerçekleştireceğimiz, Çanakkale’de yaşanan zafer destanını ve ulvi ruhu en güzel şekilde anlatan ‘Benim Adım Çanakkale’ tiyatro gösterisine gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.’’dedi.

Medeniyet Okulu projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yalıhüyük Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Çanakkale’de savaşında cephede ve cephe gerisinde yaşananları konu alan ‘Benim adım Çanakkale’ oyunu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Tiyatro oyunu sonrasında izleyicilere Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiklerin kumanyasında yer alan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!