TÜFEKÇİ; “MAYIS AYINDA SUĞLA ARAZİSİNİN TAMAMI SULANABİLİR HALE GELECEK”

featured

Orman ve Su işleri bakan yardımcısı Harun Tüfekçi, Seydişehir Suğla cazibe sulaması inşaatı incelemelerinde Mayıs ayında bitecek Suğla arazisi cazibe sulama ve diğer bakanlığına ait yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.
İnşaat şantiyesinde DSİ genel müdür yardımcısı Mustafa Uzun, DSİ 4. Bölge müdürü Birol Çınar ve Orman Bölge müdürü Bekir Karacabey ile birlikte Seydişehir Suğla Cazibe sulaması hakkında brifing aldı.İlçemiz Belediye Başkanı Hasan Koçer Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Sezer ve Suğla Sulama birliği Başakanı Hasan Asiltürk’de toplantıya katılanlar arasındaydı.
Bakan yardımcısı Tükekçi konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Geçici kabulü yapılarak Mayıs ayında Suğla arazisinin tamamının sulamaya açılacak. 140 milyona maal olan Seydişehir Cazibe Sulaması ve Suğla Cazibe Sulaması olmak üzere bu iki proje tamamlandıktan sonra 170 bin dekar arazi sulanabilir hale gelecek. “ dedi.
Seydişehir’in su probleminin de olmayacağını belirten bakan yardımcısı Harun Tükekçi;”Eskiden Beyşehir’den BSA kanalında yazları su olmazdı. Şimdi Elhamdülillah Gembos’tan aktarılan su ile Beyşehir gölünün su problemi çözüldü. Sizde şahit oluyorsunuz BSA kanalında yaz-kış su eksik olmuyor. Artık bu kanallarda devamlı su olacak.” şeklinde konuştu.
BSA kanalları üzerinde enerji üretmeyi de planladıklarını da söyleyen bakan Tüfekçi; “DSİ kanal üzerine kurulacak güneş panelleriyle ve kanal içindeki suya konulan pervanelerle enerji üretilmesini planlıyoruz.” dedi.
Bakan yardımcı Tükekçi, Ortakaraören Taşkın sulaması için 6 trilyon, Taraşçı taşkın koruma için 3 trilyon, Seydişehir merkez taşkın koruma için 15 milyon civarında para harcandığını Tol, Bostandere, Ufacık, Yeniceköy sulama göletleri içinde ekip çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Bir soru üzerine Tüfekçi, Suğla arazisini Ecrimisil olarak kullananların kendilerine satılması içinde defterdarlıkça yapılan bir çalışmayı takip ettiklerini, Seydişehir’in bazı orman bölgelerinde bal ormanları kurulması içinde çalışma yaptıklarını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
TÜFEKÇİ; “MAYIS AYINDA SUĞLA ARAZİSİNİN TAMAMI SULANABİLİR HALE GELECEK”

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!