YALIHÜYÜK’TE HASAT SEZONU BAŞLADI

featured

Yalıhüyük’te Hasat sezonu başladı, Çiftçiler yeni hasat döneminden umutlu.
İlçede bulunan 25 bin dekar ekili alanda biçerdöverler çalışmaya başladı.İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri kontrolleri aralıksız sürdürüyor.
Hüyük mevkiinde biçer döverleri denetleyen İlçe Tarım Müdür vekili Mevlüt Semerci;’’İlçe Tarım Müdürlüğü olarak Biçer Kontrollerini her yıl olduğu gibi bu yılda aralıksız sürdürüyoruz.Uyarılarımız,kontroller Valiliğimizin tebliğ çerçevesinde yapılıyor.Dane Kayıplarını önlemek,Aynı zamanda arazide oluşabilecek kazaları önlemek amacı ile Uyarılarımızı operatörlere ve biçer sahiplerine yapıyoruz.Bu çerçevede kazasız sıkıntısız ve verimli bir hasat dönemi temenni ediyorum.’’dedi.
Çiftçi Malları koruma Başkanı Mehmet Demir’de hasat döneminin başladığını belirterek;’’25 bin dekar suğla ve kırsal alanda buğdayımız bulunuyor.9 Biçer döver arazimizde işe başladı. Kırsal alanlarda verim düşük ancak suğla arazimizde beklentimiz yüksek. Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum.İnşallah İlçemize Ülkemize memleketimize hayırlı olur.’’diye konuştu.
Yalıhüyük çiftçilerinden Ömer Pişkin’de Hasat döneminin hayırlı olması temennisi ile başladığı konuşmasında ;’’Kırsal bölgelerde beklentimizin altında bir verim oldu.Ancak taban bölgelerde daha iyi verim bekliyoruz.Yinede Allahın verdiği nimete şükrediyoruz.’’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK’TE HASAT SEZONU BAŞLADI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!