REKTÖR ŞEKER’DEN ETİ ALÜMİNYUM ZİYARETİ

featured

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Okulu ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi.
Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci, Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu üniversitenin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm aramak için geldikleri Seydişehir’de Kaymakamlık,Fakülte ve Eti Alüminyum fabrikasını ziyaret ettiler.
Yalıhüyük Kaymakamı Seydişehir Kaymakam vekili Ali Polat, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, belediye başkan vekili Mevlüt Güray ve Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Konurer’in karşıladığı Bakan yardımcısı Harun Tüfekci ve Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker Kaymakamlıkta bir süre üniversite hakkında bilgi aldıktan sonra buradan ETİ A.Ş Genel müdürlüğünü ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında ETİ A.Ş yönetim kurulu başkanı Şaban Cengiz’e üniversiteye yaptıklarından dolayı teşekkür ettiler.
Toplantı için Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesine geçen toplantı heyeti burada ziyaretleri ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.
Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci ziyaretlerinin amacının sayın rektörle beraber Necmettin Erbakan Üniversitesi sıkıntılarını ele alarak çözüm aramak olduğunu söyleyerek; “buradan önce ETİ A.Ş’ye anlamlı bir ziyarette bulunduk. İsteklerimize devamlı olumlu baktılar. Fabrika ile ilgilide önemli yatırım yaptılar. Eğitim ve diğer konulara da yardımcı oldular. Kendilerine bu yardımlarından dolayı teşekkür ettik.” dedi.
Seydişehir’e ziyaretlerinin esas amacının Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinin gelişmesi ve daha iyi yerlere taşınması için yerinde incelemeler yaparak çözüm yollarını aramak olduğunu söyleyen Bakan yardımcısı Tüfekci; “Burada yapacağımız toplantı ile sayın rektör ile beraber Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesini ele alacağımız bir toplantı yapmaktır.” şeklinde konuştu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise üniversitenin geldiği nokta konusunda basın mensuplarına bilgi aktardı. Prof. Dr. Şeker, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinin fiziki açıdan iyi durumda olduğunu ve kaliteli bir eğitim verdiğini söyleyerek diğer alanların açılması için fiziki durumların yeterli olmadığını, öğretim üyesi ve öğrencilerin ilgi göstermesinin önem taşıdığını söyleyerek son yıllarda YÖK’te üniversite ve Meslek Yüksek Okulu açmak için kriterlerin yerine getirilmesinde titizlik gösteriyor. Haydi, yeni bir alan açalım demekle olmuyor. burada bulunan fakültemizin Maden bölümü de var ama Türkiye de şuan Maden mühendislerine ihtiyaç duyulmuyor. Bu bölümü faaliyete geçirsek öğrenciler mağdur olacak. İhtiyaç olan bazı alanlara ise öğretim üyesi bulmakta zorluk çekiyoruz. Cengiz Mühendislik Fakültesinde ise yakaladığımız kaliteyi düşürmemek gerekiyor. Hocalarımız çok önemli. Bu anlamda büyük mesafe aldık. Fakülte yöneticilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Basın mensuplarının yeni alanlar açmayacak mısınız sorusuna da biraz sabırlı olmak gerekiyor diyen Prof. Dr. Muzaffer Şeker, açık durumda olan ve faaliyet göstermeyen Seydişehir Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu hakkında ise; “bu okul 20 sene önce açılmış ama faaliyet göstermemiş. Bu konuyu yapacağımız toplantıda da ele alacağız.” dedi.
Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci, Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, rektör yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu, ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakülte dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, eski dekan Prof. Dr. Selman Türker, belediye başkan yardımcısı Mevlüt Güray ve Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Konurer birlikte Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde basına kapalı olarak toplantı yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
REKTÖR ŞEKER’DEN ETİ ALÜMİNYUM ZİYARETİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!