Belçikalı turistler Yalıhüyük’te

featured

Belçikalı turistler bisikletleri ile birlikte Antalya’dan Yalıhüyük’e geldiler…

Geçtiğimiz hafta uçakla Belçika’dan Antalya'ya oradan da Gazipaşa’daki konaklayacakları apart hotele yerleşen Belçikalı Verbesselt Philip(44) ve Çalle Jan(44) Gazipaşa'dan bisikletleri ile çıktıkları yola, Anadolu köylerini geze geze Önce Bozkır'a daha sonrada Yalıhüyük'e geldiler.

Yalıhüyük Cumhuriyet Meydanı'nda karşılaştığımız Belçikalı turistleri, Yalıhüyüklü tercüman Resul Örs yardımı ile tanıma fırsatı bulduk. Gezdikleri yerlerle ilgili olarak bilgi aldığımız Verbesselt Philip ve Çalle Jan Anadolu köylerini ve doğayı çok beğendiklerini söyledi. Misafir oldukları yol güzergahında konakladıkları Anadolu köylerini ve özellikle Türk insanına övgüler yağdırdılar. Kuş adası, Bodrum gibi yerleri de bildiklerini ancak bu bölgelere gelen turist yoğunluğundan dolayı böyle Anadolu bölgelerini gezmeyi tercih ettikleri belirttiler.

Tercüman aracılığı ile kendilerine soru yönelttiğimiz Belçikalı turistler, sorularımıza içtenlikle cevap verdiler. Ellerinde bulunan haritadan gördükleri Suğla Kapalı Havzası'nı görmek istediklerini ve onun için Yalıhüyük'e geldiklerini ifade ettiler. Yönelttiğimiz şu sorulara da bakın ne cevap verdiler:
 
Türkiye’yi ve Anadolu’yu nasıl buldunuz?

“Türkiye Avrupa’dan çok çok daha güzel bir yer. Doğası güneşi havası suyu mükemmel bir ülke”. Yine sorularımıza cevaben iki haftalık için geldikleri Türkiye’de kişi başı 500 euro harcadıklarını bu diğer ülkelere göre çok ucuz olduğunu belittiler.

Gelecek yıl yine ülkemize geleceklerini belirten Belçikalı turistler, Yalıhüyük çok şirin bir yer insanları da çok misafirperver, hepsine çok teşekkür ediyoruz diyerek ilçeden ayrıldılar.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Belçikalı turistler Yalıhüyük’te

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!