GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ YALIHÜYÜK’TE HAYATA GEÇTİ

featured

 

Yalıhüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  2016 yılı içerisinde genç çiftçi projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Yalıhüyük ilçesinde sözleşme imzalayan iki adet çiftçiden bir tanesine proje dâhilinde hayvan teslimatı gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak  Bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mevlüt Semerci; Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından 2016 yılı içerisinde Genç Çiftçi Projesi ile kırsal alanlarda genç çiftçi girişimcilerinin desteklenmesi, tarımda sürdürebilirliğin artırılması alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal alanda genç dinamik nüfusun artırılması hedeflendiğini belirtti.

Semerci;’’ 2016 yılı içerisinde genç çiftçi projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde İlçemizde sözleşme imzalayan iki adet çiftçimizden bir tanesine proje dâhilinde hayvan teslimatı gerçekleştirildi. ’dedi.

Altı adet  büyük  baş hayvanına  kavuşan Mustafa Ayan  ve  Eşi Azize Ayan(35) Projenin gerçekleşmesinde kendilerine  destek veren Yalıhüyük  İlçe  Tarım Müdürlüğü yetkililerine  teşekkür ederek;’’Eşimle  birlikte  genç çiftçi projesine  başvuru yaptık.Şartlarımız uygun görülmüş altı ay  sonra büyük baş  hayvanlarımıza kavuştuk.Çok  mutluyuz. İnşallah  elimizden geldiği  kadar  hayvancılığı devam ettirmeye çalışacağız. Devletimize çok teşekkür ederiz.

Bu bağlamda 18-40 yaş arası herhangi bir geliri olmayan genç girişimcilerin, kırsal alanda oluşturdukları hayvansal ve bitkisel üretime yönelik projelerin desteklenerek halkın refahını artırılarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlandığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ YALIHÜYÜK’TE HAYATA GEÇTİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!