ARABAŞI ÇORBA GÜNÜ”NDE BOZKIR, AHIRLI VE YALIHÜYÜKLÜLER BİR ARAYA GELDİ

featured

Bozkırlılar Vakfı tarafından geleneksel  olarak her yıl yapılan  “Arabaşı Çorba Günü” Bahçelievler’de düzenlenen organizasyonla Bozkırlılar  ve çevre ilçe  Belediye  Başkanları ve dernek temsilcilerini bir araya getirdi.

Arabaşı günü çorbasına TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız,23. Dönem Milletvekili Hüsnü Tuna,Bozkırlılar  Vakıf Başkanı  Kemal Bilgin,Bozkır  Belediye  Başkanı İbrahim Gün,Yalıhüyük  Belediye  Başkanı Hasan koçer,Ahırlı Belediye  Başkanı İsa Akgün çevre ilçe  temsilcileri Yalıhüyük,Ahırlı  Dernek temsilcileri  ve birçok  bölge insanı katıldı.

Programa katılan TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Arabaşı aslında muhabbet vesilesi aslında önemli olan birlikte olmak, muhabbeti tazelemek, sıladaki hizmetleri bir arada görebilmek, ülkenin birliğini, dirliğini konuşabilmek, o bakımdan bu ortam bizim için son derece önemli” dedi.

Bozkırlılar Vakfı tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen geleneksel “Arabaşı Çorba Günü” İstanbul’da yaşayan Bozkırlıları bir araya getirdi. Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, vakıf temsilcileri, Bozkır,Yalıhüyük,Ahırlı  Belediye Başkanları ,İstanbul Yalıhüyüklüler derneği ,Ahırlı  Bozkır dernek temsilcileri  veBozkırlılar katıldı. Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı mensupları yılda bir kere buluştuğu gecede hem yapılan çalışmalar hem de gelecekte yapılması öngörülen yatırımları konuşuldu. Yurtiçi ve yurtdışında okuyan öğrencilere destek sağlayan vakıf yöneticileri, gençlerin geleceği şekillendireceği ve katkı sağlayacağı konusunda fikir birliğine vardılar. Öte yandan, gecenin önemli bir etkinliği olan kış aylarına özel olarak kaz etinden yapılan “Arabaşı Çorbası” programa katılan herkese ikram edildi.

“Birlikte olmak, muhabbeti tazelemek, ülkenin dirliğini konuşabilmek açısından bu toplantılar çok önemli”

Programda konuşan TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Arabaşı aslında muhabbet vesilesi aslında önemli olan birlikte olmak, muhabbeti tazelemek, sıladaki hizmetleri bir arada görebilmek, ülkenin birliğini, dirliğini konuşabilmek, o bakımdan bu ortam bizim için son derece önemli. Bugün hemşehrilerimizi salon almadı, doldu taştı salonumuz. Vakıf adına çalışan herkesin emeğini çok iyi biliyorum. Herkes emeğiyle, göz nuruyla, gece gündüz çalışarak bugün oluşturduğumuz vakfa Bozkırımıza ve Bozkırımızın gençlerine hizmet etmek üzere eğitim kurumları kuruyoruz. Eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerimize burs sağlıyoruz, onlara fiziki alanlar sağlıyoruz. Bu bakımdan yurt yönetici ve çalışanlarını takdir ettiğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca burada bugün Bozkır ve tüm mahallesinin dernekleri var, yöneticileri burada belediye başkanlarımız burada. Bozkır, Ahırlı ve Yalıhöyük belediye başkanlarımız burada. Tüm hemşehrilerimize selam gönderdik salondan, tüm Konya’mıza selam gönderdik. Bu birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
ARABAŞI ÇORBA GÜNÜ”NDE BOZKIR, AHIRLI VE YALIHÜYÜKLÜLER BİR ARAYA GELDİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!