İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜRETİCİLERİ İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

featured

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yalıhüyük İlçe sınırlarında bulunan 40 bin dekar Suğla arazisinde kontrollere başladı.

Yalıhüyük Çiftçisinin ürünün ekiminden itibaren ve kış aylarında çiftçi eğitim programları ile bilgilendiren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bahar ayının gelmesi ile yeşeren tarlalarda kontroller yaparak daha iyi verim için gübreleme ve ilaçlama konularında uyarılarda bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Yalıhüyük İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mevlüt Semerci;’’ Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte İlçemizde tarımsal faaliyetler de yoğunluk kazanmaya başlamıştır. Yalıhüyük’te toplam 40.304 dekar tarım arazisi bulunmaktadır. Bunun yaklaşık 27.000 dekarının Buğday ve Arpa bitkisi oluşturuyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından Hububat tarım arazilerinde yapılan kontrollerde hububatta vejetatif gelişiminin iyi olduğu gözlemlenmiştir. Genel olarak ekili arazilerde herhangi bir hastalık ve zararlı ile karşılaşılmamıştır. Hububatta geniş ve dar yapraklı yabancı otlara karşı yabancı ot mücadelesinin yapılma döneminin geldiği çiftçilere bildirilmiştir.

Hububatta genel zararlılardan olan süne ve kımıl mücadelesi ile ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından önümüzdeki günlerde arazilerde gözlemler yapılacak olup yoğunluğa göre mücadele şekli üreticilere tavsiye edilecektir. ’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜRETİCİLERİ İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!