ÇİFTÇİLERE NOHUT TOHUMU DAĞITILDI

featured

Yalıhüyük İlçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü, projelendirdiği anıza nohut ekimi uygulamasını başlatarak Çiftçiye nohut tohumu dağıttı.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) 2018 Yılı 1. Hibe programı içerisinde Yalıhüyük İlçesinde antraknoza dayanıklı nohut çeşitlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Bu faaliyet ile Proje bölgesi çiftçilerine antroknoza dayanıklı, sertifikalı “Azkan” çeşidinden 17 üreticiye 1.750 kg nohut tohumluğu dağıtıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mevlüt SEMERCİ konu ile ilgili olarak verdiği  bilgilerde;”Bölgemiz geçmiş yılda önemli nohut üretim yapılan alanlardan biri iken çeşitli hastalık, zararlılar ve yanlış çeşit seçimi nedeni ile nohut üretimi gitgide azalma göstermiştir. Nohut yetiştiriciliğinde tohumluk sertifikası ve vasfı belli olmayan çeşit kullanımı yaygındır. Bu durum başta antroknoz olmak üzere çeşitli hastalıkların yaygınlaşmasına neden olarak verimi ve üretimi düşürmektedir. Bu nedenle üreticilerimize vermiş olduğumuz tohumlarla bölgemizde nohut verimini ve üretimini arttırarak nadas alanlarının azaltılması ve etkin münavebe yöntemlerinin yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında farklı tarımsal projelerinde desteklenmesine devam edilecektir.’’dedi.

Koruyucu toprak işleme yöntemlerinden biri olan doğrudan ekim uygulaması, toprak işlemeyi ortadan kaldıran ve tohumun işleme yapılmadan doğrudan ekilmesine olanak sağlayan bir yöntem olduğu belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
ÇİFTÇİLERE NOHUT TOHUMU DAĞITILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!