Suğla’da hasat başladı

featured

Konya’nın Yalıhüyük İlçesi suğla arazisinde hasat başladı. Denetimler aralıksız devam ediyor.

Hasat’ın başlaması ile  birlikte  İlçe  Tarım  Müdürlüğü yetkilileri biçerdöver kontrollerini yoğun bir  şekilde  sürdürüyor.

Tarım  Müdürlüğü yetkililerinden  edinilen  bilgiye  göre, yıllık rutin denetimleri kapsamında yapılan çalışmalarda biçerdöverlerin hububat döküm miktarlarının kontrolleri, operatörlerin evrakları,ehliyetleri ve yangın tüpleri Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibince kontrol ediliyor.

Konu  ile  ilgili bilgi veren  İlçe  Tarım  Müdürü  Mevlüt  Semerci ;’’Merkez mahalleleri (Aşağı Mah.-Yukarı Mah.), Arasöğüt ve Saray Mahallerindeki çalışmalarda üreticilerin mağduriyet yaşamamaları adına biçerdöver operatörlerinin, bu konuda gereken özeni ve hassasiyeti gösterdiklerini  gözlemledik.kontrollerimiz aralıksız devam edecek dedi.

Yalıhüyük sınırlarında  bulunan suğla arasizinde hububatın verimli olduğunu ifade eden  Semerci Arazimizde  yüksek bir  rekolte bekliyoruz.’’diye konuştu.

Çiftçilerden Nedim  Özmen  ise geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hasattan  umutluyuz. Hububatımızın verimi çok güzel memnunuz diye  konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla’da hasat başladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!