Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi Yalıhüyük’de hayat buluyor

featured

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi(GTHKP) kapsamında Yalıhüyük İlçesinde saha ziyareti yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Konya-Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlükleri ile koordineli olarak yürütülmekte olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi(GTHKP), UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), IFAD(Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) tarafından 23 milyon Avroluk bütçesi ile Karaman ve Konya’nın dağlık bölgelerinde  yer alan ilçeler ve köylerinde  uygulanmaya devam ediyor. Projenin 2023 yılına kadar devam etmesi planlanıyor.

 

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi(GTHKP) kapsamında Yalıhüyük İlçesinde saha ziyareti IFAD(Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu)Mr. Swandip Sinha (Ekip Lideri-Program Yönetim Uzmanı), Ms. Stefania Gnoato (Hedefleme/Cinsiyet, Bilgi Yönetimi ve Öğrenme Uzmanı),Mr. Michele Pirazzoli (Altyapı Uzmanı), Mr. Mohammed El Ghazaly (İzleme ve Değerlendirme Uzmanı), Ms. Isabelle Stordeur (Program Sorumlusu)UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı)Seracettin YÜZGÜLEN (Proje İdarecisi), Nihan ÇEVİRGEN (Proje Asistanı), Ebru OKUTAN (Proje Asistanı), Güray BALABAN (İnşaat Mühendisi), Bülent AÇIKGÖZ (Portfolyo Müdürü), Bora SÜRMELİ (İzleme ve Değerlendirme Uzmanı),Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Proje Yönetim Biriminden Ziraat Mühendisi Saliha AKBAŞ, Ziraat Mühendisi Nejla FURTUNA,Konya İl Proje Yönetim Biriminden Ziraat Mühendisi Ali İhsan YILDIRIM, Ziraat Mühendisi Ufuk YAYLA, Veteriner Hekim Saniye Kübra DEMİR,Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçe Müdürü Mevlüt SEMERCİ, Çiftçi Destek Ekibi,Ahırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Destek Ekibinin katılımıyla  gerçekleşti.

 

Yalıhüyük’de yapılan teknik  ziyarette;2018 yılı içerisinde Yalıhüyük ilçesinde kurulumu gerçekleştirilen çilek bahçesi ve sera demonstrasyonu gezerek, Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçe Müdürü Mevlüt SEMERCİ, Çiftçi Destek Ekibinden bitkisel-hayvansal faaliyetleri, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşmelerde bulunan heyet, planlanan projeler ve çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi Yalıhüyük’de hayat buluyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!