Yalıhüyük’de Mevlid-i Nebi konferansı

featured

2018 yılı Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde Yalıhüyük İlçe Müftülüğü “Hz. Peygamber ve gençlik döneminde ailenin yeri ve önemi” isimli konferans düzenledi.

Yalıhüyük Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa Kadınhanı vaizi Yasin Kurnaz konuşmacı olarak katıldı.

Program, saygı duruşunun ardından Istiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran tilaveti ile devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Müftüsü Önder Özkan yaptı. Özkan, konuşmasında “Peygamber Efendimizi anmaktan ziyade onun yolunda gitmek ondan örnek almak hepimizin önceliği olmalıdır. Böyle programlar bunun gerçekleşmesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Kadınhanı vaizi Yasin Kurnaz da “Peygamber efendimizin aile hayatı ve gençlik yıllarını dikkatlice okumamız gerekir ” diyerek başladığı konuşmasında “Peygamber efendimiz küçük yaşlarda anne ve babasını kaybetmiş. Ona amcaları bakmış büyütmüş. Çocukluk yıllarında ve gençlik yıllarındaki yaşamı bize güzel örnek olmuştur. Efendimizin yanında olanlar fedakarlık ve çetin bir yolda yürümüştür. Bedel ödemişlerdir. Ama hiç bir zaman birlik ve beraberliğini bozmamışlardır. Bu örnekler ışığında bizlere bakacak olursak el uçak fabrikası yaparken biz 1960-1980 darbeleri ile uğraştık. Eller,  araba fabrikaları kurarken dünyaya satarken, biz 1997 de başı açık başı kapalı mevzuları ile uğraştık, dinimize vatanımıza sahip çıkmak okuyarak çalışarak olur.’’dedi.

Daha sonra İlçe Müftülüğü’ne bağlı din görevililerinin ilahi kaside okuması ile sona eren program sonrası salonun dolduran dinleyicilere helva ikramı yapıldı.

Programa Ahırlı Kaymakamı ve Yalıhüyük Kaymakam Vekili Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Hasan Koçer, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’de Mevlid-i Nebi konferansı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!