Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat boyu öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliği Yalıhüyük’te uygulanmaya devam ediyor.
Proje kapsamında bu ay Yalıhüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün kursiyerlerinin yeni konuğu emekli İmam Hatip ve Yalıhüyük Kurucu Belediye Başkanı Hayrullah Uçar Ustalar kursiyerlerle buluşuyor etkinliğine katıldı.
Bebek odası takımları dikimi kursunda bayan kursiyerlere hitap eden Hayrullah Uçar, kadınların İslam dininde ikinci sınıf insan yerine konulmadığını örneklerle açıkladı. Kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.
Uçar ayrıca Yalıhüyük ortaokulunda düzenlenen uygulamalı tiyatro kursunda öğrencilere okumanın dindeki ve hayattaki yerinden bahsederek öğrencilerin çalışma konusunda gayretli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Yaşamından örnekler veren Emekli İmam Hatip ve Yalıhüyük kurucu Belediye Başkanı Hayrullah Uçar, Yalıhüyük’ün İlçe olmasındaki etkisinden çabalarından bahsetti.
Konu ile ilgili bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Metli ;’’Projenin en önemli amacının kendini yetiştirmiş ve topluma örnek olmuş insanları kursiyerlerle buluşturmak onların bilgi ve becerilerini örnek almalarını sağlamak hedeflenmiştir. ’dedi.
Hem Müdürü Mustafa Metli program sonunda Konuk Hayrullah Uçar’a belge takdim etti.