Görme engelli Yalın’a diplomasını Kaymakam Kılınç verdi

featured

Yalıhüyük Halk Eğitimi Merkezince Açık Öğretim Lisesine kaydedilen Yalıhüyük Kaymakamlığı görme engelli yardımcı hizmetler personeli Hüdai Hüsamettin Yalın, 13 dönemde toplamda 205 kredi alarak lise diploması almaya hak kazandı.

 Hüdai Hüsamettin Yalın’ın diplomasını İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç verdi.

Kaymakam Kılınç;’’  Engelsiz Açıköğretim engelli bireylerin eğitim sisteminden en iyi şekilde faydalanabilmesi için onlara çeşitli olanaklar sunmuştur.

Sınav, ders çalışma, öğrenme, kayıt işlemi vs. gibi birçok alanda, onların hislerine tercüman olmuş- tur. Bizim eğitim sistemimizde ne sadece öğretim ne de sadece eğitim vardır. İkisi ayrılmaz bir ikilidir ve beraber yürütülür. Açıköğretimin insanlara tanıdığı eğitim ve öğretim, ikisi ile de sınırlı kalmayıp onlara çok daha ötesini vermiştir. Verilen bu eğitim ve öğretim hakkı çeşitli mercilerde bazı anlaşma ve yasalarla güvence altına alınmıştır. Fakat üzücü olan şu ki medeniyet olarak belli boyutlara ulaşmamıza rağmen hâlâ dünya üzerinde okuryazarlık oranı %100 değil.

Elimiz ayağımız tutarken, gözümüz görüp kulağımız duyarken, her şeyi başarabilmek için imkânı- mız varken hiçbir şeyi başarmak istememek kendimiz için çok büyük haksızlık. Belki de bu oranı engelleri gerçekten aşmak isteyenler sayesinde yükselteceğiz kim bilir?

Ülkemizde ve diğer ülkelerde engellerin başarıya engel olamayacağını ispatlayan birçok insanımız mevcut. Peki, size soruyorum, biz neden bir Cemil Meriç, Eşref Armağan ya da bir Edison olmayalım? Hayallere engel yok. Bizler bunu başarabiliriz. İsteyen herkes başarabilir.

Uzun lafın kısası göremeyene göz, duyamayana kulak, yürüyemeyene ayak olan Engelsiz Açıköğretim bu yolda yürümeye devam et. Engelli kardeşlerim senin sayende engellerini aşıp koşarak geliyor. Hayallerdeki engelleri kaldırdığın için sana minnettarız.

Diyeceğim o ki engelli olmak hiçbir şeye engel değildir. Yeter ki ön yargılarımızı kıralım. Onları ne zaman görsek yardım eli uzatıp sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşalım. Onların hayatlarını zorlaş- tırmak yerine kolaylaştırıp onları topluma kazandıralım.

Her şeyden önce hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım. Ne onlar bilebilirdi en- gelli olacaklarını ne de biz bilebiliriz olmayacağımızı. Kısacası görmeyenlere göz, duymayanlara kulak, yürüyemeyenlere ayak olun. Ama onlara “engel” olmayın.’’dedi.

Kaymakamlık makamında düzenlenen diploma törenine Kaymakam Muhammed Deniz Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Pınar Buluz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Metli ve Müdür Yardımcısı Mehmet Gökçe de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Görme engelli Yalın’a diplomasını Kaymakam Kılınç verdi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!