Sera mantarında hasat başladı

featured

Yalıhüyük Aşağı mahalle de evinin yanına bayan bir girişimcinin Konya Ovası Projesi (KOP) Tarımsal Eğitim ve Yayım (TEYAP) 2018 Yılı Mali Destek Programı ile desteklenen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünce yürütülen mantar serasında hasat başladı.

İlk  ürünün çıkması dolayısı ile İlçe  Kaymakamı  Muhammed  Deniz  Kılınç,Belediye Başkanı  Hasan  Koçer,İlçe  Tarım müdürlüğü mühendislerinin katıldığı programda açılış  kurdelesi  ile mantar hasadı  hayata  geçti.

Programda  konuşan  İlçe  Kaymakamı  Muhammed  Deniz Kılnıç;’’Yalıhüyük’te  bu gün bir  ilki yaşıyoruz. Konya Ovası Projesi (KOP) Tarımsal Eğitim ve Yayım (TEYAP) 2018 Yılı Mali Destek Programı ile desteklenen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünce yürütülen ve 75 bin TL değerinde mantar serası yapıldı.Bu gün  ilk  ürününü alıyor, kendisini kutluyorum.Cebinden  bir  TL daha  çıkmadan proje  kapsamında yapılan  bu proje  ilçemizde bayanların istihdamı noktasında önemli  bir  örnek oldu.Yıllık yaklaşık  54 bin TL  getirisi olacak.Maliyetler düştükten sonra 30 bin TL gibi bir  kar  bekleniyor.Pazar  payı da İzmir  Antalya ve  Konya’da satışları olacak.Kolay  basit  bir  proje hiçbir  zorluğu  maliyeti yok,getirisi çok.İlçemizde  iki  bayan girişimcimiz bunu başardı.Herkesi böyle  bir  proje  yapmaya davet ediyorum. Hayırlı  uğurlu  olsun dedi.’’

Belediye Başkanı Hasan  Koçer’de konuşmasında; ’Kop teyap projesine  İlçe  Tarım müdürlüğümüz ile  birlikte  Belediyemiz ortak. Meltem  hanımı bu projeyi gerçekleştirdiğinden dolayı  tebrik ediyorum.İlçemizde  iki ayrı  mantar serası kuruldu.İki  bayan  kardeşimiz bu proje kapsamında ilk hasadını alıyorlar.Bayan  kardeşlerimize örnek  olacak şekilde başarılı olurlar.Kendilerini kutluyorum.’’dedi.

Projeden faydalanan iki  bayan  üreticiden  birisi olan  Meltem  Cengiz (33)’de;Böyle  bir  prpje aklıma  geldiğinde araştırma  yaptım.Bu  çevrede  böyle bir  mantar serası yoktu.Yapabilirim diye  düşündüm.İlçe  Tarım Müdürlüğümüze başvuruda  bulundum.Projeme  onay  aldım.Bu  proje  için cebimden  beş  kuruş para  çıkmadı. %  100 hibeli  bir  proje.Mantar  altarnetif bir  iş  kolu ben  yaptıysam  bütün  kadınlar  bunu yapabilir.Ailem de bana  yardımcı oluyor.Tüm bayanlara  tavsiye  ediyorum.’’dedi.

İlçe  tarım müdürlüğü  mühendislerinden Murat Cerit ise  proje  hakkında verdiği  bilgilerde;’’ Konya Ovası Projesi (KOP) Tarımsal Eğitim ve Yayım (TEYAP) 2018 Yılı Mali Destek Programı ile desteklenen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünce yürütülen 2018-1690 numaralı “Yalıhüyük’te  Mantar  Yetiştiriciliği” projesi  kapsamında 142.250 TL proje bütçesi olup, üreticilere gerekli teknik eğitimler verildikten sonra eğitimlerde başarılı olan üreticilerimizden 2 kişiye 100 m2 anahtar teslim mantar serası kurulmuştur. Ortalama yıl içerisinde tek seradan 10 ton mantar alması hedeflenmektedir. Ortalama 6 TL satış fiyatı vardır.’’diye  konuştu.

Konya Ovası Projesi (KOP) Tarımsal Eğitim ve Yayım (TEYAP) projesinde Yalıhüyük’te iki  bayan  üretici ilk  hasadını almaya  başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sera mantarında hasat başladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!