Yalıhüyük’de 15 Temmuz etkinlikleri

featured

15 Temmuz  demokrasi  ve Şehitleri anma anma  programı Yalıhüyük’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikler çerçevesinde Merkez Camiinde  Mevlidi şerif,hatimi şerif duası yapıldı.İkindi namazına  müteakip İlçe şehitliğine gidilerek dua okundu.

Resmi Program Yalıhüyük Cumhuriyet  meydanında devam etti.Programın sunuculuğunu Fatih  Karaaslan ve  Serhat Şahin Yaptı.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program daha sonra protokol konuşmaları ,şiir dinletisi ilahiler VE Semazen  gösterileri ile  sürdü.

Programda Konuşan  İlçe  Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç, 15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Diyerek  başladığı konuşmasında ;’’15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir.

Türkiye’yi bu ihanet çetesi mensupları aracılığıyla, bu vatan hainleri vasıtasıyla işgal edeceklerini, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.

Vatanına, milletine, bayrağına,ezanına devletine duydukları kutsal aşkı kuşanarak yola çıkan gözü kara aşıklar, gövdelerini siper ederek bu hayasızca akına dur demiştir.

Milli iradeyi, hukuku, demokrasiyi ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan erler olmuşlar, gönüllerindeki sarsılmaz iman ile şahadet şerbetini içip vatanlarına hayat vermişlerdir.

Ölümün üzerine böylesine cesaretle giden başka bir millet yoktur. 3-4 metre ötesine kurşun düştüğü halde oraya doğru yürüyen ve kendisine, ‘Gitme öleceksin!’ diyen kişiye dönüp ‘Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz’ diyen başka bir millet yoktur.

Artık hiç̧ kimse, bu millete ve bu milletin iradesine el uzatmaya cesaret edemeyecektir.

Artık hiçbir güç bu topraklarda darbe yapmaya cesaret edemeyecektir. Söz konusu vatan, millet, bayrak, ezan ise canı onun için en kolay vazgeçilecek varlığıdır.

Şimdi bu şanlı tarihi her daim hatırlatarak evlatlarımızı büyütme vaktidir.

Şimdi neslimizi 15 Temmuz’daki millet ruhu ile yeniden yoğurma, bu ruhu tüm kalplere bir nakkaş gibi işleme vaktidir. ‘’şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Koçer’de konuşmasında;’’ Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Milletimiz, O gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Güzel ülkemiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.’’dedi.

İlçe Müftüsü Önder Özkan’ın hatim duasının ardından İlçe müftülüğüne bağlı  İmamların ilahileri, Cahit  Nazlı ve  ilahi gurubunun konseri ile sona erdi.

Programda helva ikramı yapıldı. 15 Temmuz  demokrasi  ve Şehitleri anma anma  programı 24 00 da selaların verilmesi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’de 15 Temmuz etkinlikleri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!