19 Eylül Gaziler günü

featured

19 Eylül Gazileri anma günü programı dolayısı ile Yalıhüyük’te etkinlik düzenlendi.

Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşı okundu.

Tören alanında  konuşan  Kaymakam  Muhammed Deniz  Kılınç;19 Eylül’ün Büyük önder  Mustafa  Kemal  Atatürk’ün şahsında Türk  kahramanlığının taçlandığı gündü dedi. Kılınç;’’19 Eylül 1921 de  TBMM tarafından  Atatürk’e Gazilik ünvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir.

19 Eylül;15 Temmuz 2016 da hain darbecilere karşı mücadele veren gazilerimizin günüdür.1919-1922 yıllarında Kurtuluş savaşında 1950 Korede,1974 Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejmi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerler, Polis tüm malul gazilerin şeref günüdür. ’dedi.

Kaymakam Kılınç konuşmasının sonunda; ’Anadolu tarih boyunca üzerinde barınmasını bilmeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır.

Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kudreti ile Anadolu’yu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türkü Anadolu’dan koparmak asla söz konusu olamaz. Buna kimsenin gücü yetmez. ’dedi.

Konuşmaların ardından Öğrencilerin günün önem ve anlamına uygun şiirler okuması ile program sona erdi.

Programa Kaymakam Muhammed Deniz  Kılınç,Belediye  Başkanı  Hasan Koçer,İlçe  protokolü Gaziler,Öğrenci ve öğretmenler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
19 Eylül Gaziler günü

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!