Kaymakam Kılınç’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

featured

  Bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturu ile kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur.

 Bugün aziz milletimizin, Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirdiği, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin, Cumhuriyet’imizin ilanının 96. yıldönümünü gurur ve coşku ile kutlamaktayız.

 Kahraman Türk Milleti, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş savaşımızı, tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırmıştır.

Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz halinde çok büyük işler yapacağımızı hatırlatan, Ülkemiz için bir dönüm noktasını ifade eden bu bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önünde uzanan bu aydınlık yolda, emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır.

Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için, dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmeli, bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmalı ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; Ülkemiz , milletimiz ve bayrağımız için  çok çalışmalıyız.

  Bu zaferi, muhasır medeniyet yolunda büyük bir düşünceye  çevirerek, yeni kurulan devleti Cumhuriyet ile taçlandırarak, Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından birisini gerçekleştirmiştir.

Bundan ötürü Türkiye Cumhuriyeti dünyada ve bölgesinde köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak milletler ailesinin saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Bizler bu devletin ve milletin ferdi olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Onu korumak ve kollamak için varlığımızı armağan ediyoruz.

  Bunun içindir ki Cumhuriyetimizin ilanını her sene daha büyük bir coşku ile kutluyoruz ve her kutlamada Cumhuriyet değerlerinin milletimiz tarafından ne kadar özümsendiğini ve sahiplendiğini görüyoruz.

  Tarih boyunca milletimize dayatılan esaret, küçülme ve dağılma senaryolarını, yüksek bir irade ve kararlılıkla reddederek, dünyada hiçbir milletin başaramayacağı büyük gayret, fedakârlık, azim ve inançla, gösterdiğimiz destansı mücadele sonucu kurduğumuz Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asıl kanda mevcuttur.

 Ne yazık ki dünyada ve bölgemizde ülkemizin ve milletimizin birliğine karşı yedi düvel ağız birliği yapmışçasına varlığımıza yönelik mütecaviz hamlelerin ardı arkası gelmemektedir.

 Ülkemize yönelik yaşanan üzücü olaylar, özelikle ülkemizi, milletimizi, kültürümüzü, güvenlik güçlerimizi, kısaca varlığımızı hedef alan bu saldırılar karşısında, iri olmalıyız, diri olmalıyız, bir olmalıyız.

 Tıpkı Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de olduğu gibi… Tendürek’te, Cerablus’ta, Musul’da, Kerkük’te ve Tela Fer’de, kısacası milletimizin doğal yaşam alanları içerisinde varlığımıza yönelik her türlü dahili ve harici tehlikeyi bertaraf etmek zorundayız.

Bugünde Barışpınarı harekatı İle Mehmetçiklerimiz destanlar yazmaya devam ediyor.

Harici şer güçler, milletimizi güçsüz düşürmek için şeytanın bile aklına gelmeyen her türlü oyun ve düzenbazlığın içindedirler.

Onların işbirlikçileri olan yerli hainler ise 15 Temmuz ihanetini sahneye koyarak, “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt etmeye, bütün tersanelerine girmeye, bütün ordularını dağıtmaya ve memleketin her köşesini bilfiil işgal etmeye çalıştılar.”

15 Temmuz’da bu kahraman gazi millet, ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıkarak, her koşulda bağımsızlığının, kardeşliğinin ve birliğinin ne kadar güçlü temellere dayandığını bütün dünyaya göstermiştir.

Sevgili hemşerilerim;

Bu necip milletin hürriyetine, devletine aşık birer ferdi olarak bizler toplumsal iş bölümünde üzerimize düşen her türlü işin en iyisini yapmak zorundayız.

 Fırıncı isek en iyi ekmeği, sanatçıysak en iyi eseri ve çiftçiysek en iyi pamuğu üretmek zorundayız.

 Öğretmensek vicdanı ve fikri hür en iyi öğrenciyi yetiştirmek, öğrenciysek te bize milletimizin ve ailemizin tanıdığı imkanlar dahilinde en iyisini yapmak zorundayız ki toplum olarak, millet olarak ve devlet olarak ayakta kalalım ve bize gösterilen muhasır medeniyet ülküsünü gerçekleştirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilir ve onları minnet, şükran ve rahmetle anarken Yüce Yaratanın devletimizi ve milletimizi korumasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!