Yalıhüyük’te ‘Tarla günü’ etkinliği (Video haber)

featured

Göksu Taşali Havzası Kalkınma projesi kapsamında  Yalıhüyük’te seracılık ve tarla  etkinliği düzenlendi.

Aşağı mahallede %100 hibeli 250 M2 lik seranın açılışı yapılan  programda açış  konuşmasını yapan  Yalıhüyük İlçe  Tarım ve  Orman  Müdürü Mevlüt Semerci;’’ İlçemiz inde Uygulama Alanı İçerisinde Bulunduğu Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi; Konya Ve Karaman İllerinin, Yukarı Göksu Havzası Ve Taşeli Platosunda Bulunan Olumsuz Sosyo-Ekonomik Yapılar Sebebiyle Seçilen 11 İlçesini kapsamaktadır. Demonstrasyonunu Yaptığımız 250 M² Alana Kurulu Naylon Sera, İlk Yıl 1000 Marul Fidesi İle Üretime Başlamıştır, Bahar Aylarında 650 Kök Domates Fidesi Dikilerek Yapılan Tarımında 6 Ton Civarında Ürün Hasat Edilmiştir, Bu Üretimin Ardından 1500 Kök Kıvırcık Ve Yedikule Cinsi Marul yetiştiriciliği halen serada tarımı devam etmektedir. ’dedi.

İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç Konuşmasında; ’Çiftçilik ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahiptir. Aile çiftçiliğinin tüm dünyada tarımın en etkin bir  birimi olarak kabul ediliyor. Temel amacımız açlık ve yoksullukla mücadele ve doğal  kaynakların korunması açısından aile  çiftçiliğinin öneminin vurgulanmasıdır.Ülke ekonomisi  açısından  önemli bir yere sahip  tarım sektöründe ulusal ve uluslararası  pazarlarda hedeflediğimiz noktaya  ulaşabilmemiz, çiftçilerimizi  anlayabilmemiz ve sorunlarına çözümler üretebilmemizle  mümkün olacaktır.’’dedi.

Belediye Başkanı  Hasan Koçer’de konuşmasında ;’’İlçemizin verimli  toprakları  ile gelişmeye açık ve elverişli durumdadır.İlçemiz  halkına  bu proje sayesinde fırsat  sunmak genç üreticilerimizi maksimum faydalandırmak için belediye olarak elimizden her türlü desteği veriyor  verme ye’de devam ediyoruz.

İl Tarım ve  Orman Müdür yardımcısı Orhan Tat;’’ Çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmek, İlçemizi tarımla  kalkınma bölgesi haline  getirmektir.Konya’da 11 İlçe  Karaman’da 6 ilçe olmak üzere 2016 dan buyana proje  toplam bedeli 22,5milyon Euro bütçeli projenin 16,5 Milyon Eurosu dış  kaynaklı olup 3,5 Milyon Euro su iç kaynaklar ve 2,5 Milyon Eurosu da çiftçilerin katılımı ile  gerçekleşmektedir.Projelerimizde  çağrıya çıkmadan  çiftçilerimizin taleplerini alıyoruz.Önceliğimiz  bayan  ve  genç  çiftçi kitlesidir.Gurp  çalışmalarında  %80,bireysel de %70 kullanıcı katılımı ile %30 oranında olmaktadır.’’dedi.

Konuşmaların ardından Hatice  İmamoglu’na ait 250 M2 deki marul ekili sera gezildi.İkramların ardından  program sona erdi.

Programa İlçe  Kaymakamı  Muhammed Deniz  Kılınç,Belediye Başkanı  Hasan Koçer,İl  Tarım Müdür yardımcısı Orhan  Tat,Meram,Bozkır,Güneysınırı,Derbent,Ahırlı İlçe  Tarım müdürleri,Bozkır Ziraat odası başkan ve yöneticileri,İlçe  protokolü ve çiftçiler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te ‘Tarla günü’ etkinliği (Video haber)

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!