Yalıhüyük Kaymakamı Kılınç’ın mevlid kandili mesajı

featured

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz KILINÇ, mevlid kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kılınç mesajında:

“Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili ile;

Ahlakı Kur’an olan, hayatının her anındaki davranış ve tutumu, sözleri ve fiilleri bizim için örnek olan ve sünnet-i seniyyesi büyük hikmetler barındıran Peygamberimizi örnek almak,

sadece onun giyindiği, oturduğu kalktığı, yürüdüğü, yediği içtiği şekli taklit etmenin çok ötesindedir.

Yüce Rabbimizin bize emrettiği, O Yüce Peygamberin hayatında en müthiş şekilde yer alan güvenilirlik, doğruluk, şefkat, merhamet, insaf, vicdan, sabır, tevazu, adalet ve daha binlerce önemli insani haslete sahip olmaktır.

Her şeyiyle bizlere örnek olan Hz. Muhammed’in (S.A.V.) bir peygamber ve devlet başkanı olmasına rağmen, bulunduğu mecliste hizmet eder olması, insanlara ırk, dil, yaş, statü farkı gözetmeden değer vermesi, kuşu ölen küçük bir çocuğun evine kadar giderek ona başsağlığı dilemesi, bulunduğu makamlarda insanlara tepeden bakan, hor gören, bencil olan  kişiliklere çok şey anlatmaktadır.

Mevlid Kandili Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam’ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanıdır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.)  ışığı gönüllerimizi aydınlatırken, bu gece vesilesiyle yapacağımız duaların başta gönül coğrafyamız olmak üzere, bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesine diliyorum.

Dünyanın değişik bölgelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin feraha ermesine vesile olmasını temenni ediyor, ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum. „ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Kaymakamı Kılınç’ın mevlid kandili mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!