Akif Ersoy Yalıhüyük’te anıldı(video haber)

featured

İstiklal  Marşının Kabulü ve  Mehmet  Akif Ersoy’u anma  programı Anadolu lisesi tarafından Okul salonunda  gerçekleşti.

Günün Anlam  ve  önemini belirten  konuşmayı İlçe  Kaymakamı Muhammed Deniz  Kılınç yaptı.

İstiklal Marşının kabulü ve  Mehmet  Akif  Ersoy’u anma  programında Mehmet  Akif  Ersoy’un şiirleri  ile  konuşmasına  başlayan Kaymakam  Muhammed Deniz Kılınç;’’Fedakarlık ve  samimiyet timsali  olan yaşamı  ile  her  birimizin kalbinde  silinmez bir  makama oturan  Mehmet  Akif, Milletçe  her türlü yokluk ve sıkıntılarla imtihan  olduğumuz o süreçte, yazı ve  şiirleri ile  İstiklal  harbinin manevi önderlerinden biri olmuştur.

İstikal Marşını sevmek Ülkeyi sevmektir. İstiklal marşımızı coşku ile söylemek Ülkemize bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak gururumuza sahip çıkmaktır. İstiklal marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet  ve  coşkunun derecesi bize bırakılan mirasa ne denli sahip  çıktığımızın göstergesidir.  Bayrak törenlerinde her zamankinden daha duyarlı olmak. Bağımsızlık sevdası  ile bu topraklara düşmüş şehitlerimize karşı  boynumuzun borcudur. ’dedi.

Öğrencilerin Bayrak  şiiri okuması yine  Anadolu Lisesi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy’un hayatı,İstiklal Marşının tarihi seyri ve okunması,Akif’e teşekkür Oratoryo gösterileri ile  devam etti.

Programın sonunda İstiklal  marşını ezbere en iyi okuyan  iki öğrenciye ödüllerini Kaymakam Muhammed Deniz  Kılınç ve Belediye  Başkanı  Hasan Koçer verdi.

Programa Kaymakam Muhammed Deniz Kılınç,Belediye Başkanı  Hasan Koçer,Kamu Kurum temsilcileri,Siyasi Parti İlçe  Başkanları,Okul Müdürleri,Öğretmen ,öğrenci ve veliler  katıldı.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Akif Ersoy Yalıhüyük’te anıldı(video haber)

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!