Kaymakam Kılınç’ın Berat kandili mesajı

featured

Yalıhüyük Kaymakamı  Muhammed Deniz Kılınç Berat  Kandili dolayısı ile mesaj yayınladı.

Kılınç mesajında:

Berat; dinimizde günahlardan arınma;
Allah’ın rahmetine ve affına nail olma,
Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir.

Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Bu itibarla berat gecesi; Mü’minlerin günahlardan kurtulma ve arınmasına vesile olan bir gecedir. Mü’minler için berat gecesi günahlardan daha çok arınma ve kurtuluşa erme gecesidir.

Mü’minler bu gecede ibadet ve taatla meşgul olarak ve bir yıllık ömürlerinin muhasebesini yaparak mükemmel bir insan, olgun bir Müslüman olmak için gelecek günlerine ve hayat tarzlarına daha iyi bir düzen vermeye çalışırlar.

Kıymetli Yalıhüyüklüler , Berat gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşarken diğer taraftan tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de görülen ve can kayıplarına sebebiyet veren Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. Yaşadığımız bu süreçte, alınan tüm tedbirlere uyalım ve sosyal izolasyon sağlayarak zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede evlerimizde bir an önce sağlıklı günlere kavuşmak için dua edelim.

Hz. Aişe validemizin rivayetine göre; Peygamber Efendimiz,

Berat gecesini ibadet ile geçirmiş ve kıldığı namazın secdesinde şöyle dua etmiştir:

“Allah’ım, azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Ya Rabbi! Senden yine sana sığıyorum. Sen yücelerden yücesin, Seni layık olduğun şekilde medh-ü sena edemiyorum. Sana layık bir şekilde şükredemiyorum. Sen ancak kendini övdüğün gibisin”

Çünkü Yüce Allah;

bu gece güneş doğuncaya kadar dünya semasına rahmeti ile tecelli eder ve şafak sökene kadar, tövbe eden yok mu? Affedeyim. Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim. Hastalığına şifa isteyen yok mu? Şifa vereyim. Daha ne gibi istekleri varsa, istesinler vereyim” buyurur.
Değerli Kardeşlerim!

Biz de bu Berat gecesine önem vererek, Peygamberimizden öğrendiğimiz dualar ile Allah’a yalvaralım. Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım.

Akraba ve komşularımızdan fakir olanlara yardım edip, sıkıntılarını giderelim. Bol bol Kur’an okuyarak bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım.

Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim.

Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve afatlardan muhafazası için dua edelim.

Berat Kandilini ihya etmeye çalışalım.
Bu vesileBaşta milletimiz ile Yalıhüyüklü hemşerilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’tan huzur, mutluluk, birlik ve kardeşlik içerisinde daha nice kandillere kavuşturmasını ve hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum.
Selam ve Saygılarımla.
Muhammed Deniz KILINÇ
Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç’ın Berat kandili mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!