Kaymakam Kılınç ‘ın 23 Nisan Mesajı

featured

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç Yayımladığı  mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.

1919’da Samsun’da yakılan kıvılcım ile ‘yok oldu’ denilen Türkler;    önderlerine olan inançları ve tutsak yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen karakterleriyle küllerinden yeniden doğarak dünyayı dize getirmişler,   imkansızlıklar içerisinde adeta bir destan yazarak yüreği bağımsızlık aşkıyla atan bir milletin topyekün temsil edildiği Büyük Millet Meclisi’ni açmışlar ve devamındaki süreçte

Cumhuriyet’in ilanı ile muhteşem zaferlerini taçlandırmışlardır.

Necip milletimizin büyük meclisine kavuştuğu, kahraman yüreklerin çocuk sevinciyle dolup taştığı

23 Nisan 1920; “Egemenlik ulusundur” diyerek dünya liderlerine örnek olan Ulu Önder Atatürk’ün ülke bekasını çocuklara bıraktığı gündür.

Atatürk, milli egemenlik yolunda canını vermeyi namus borcu olarak ifade ederken, manalı olan 23 Nisan tarihini çocuklara bayram olarak bırakmakla ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur.

Çağdaş Türkiye’mizin   emanetçileri, sevgili  çocuklar;Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük idealimizdir.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek;

Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir.

Küçük omuzlarınızla değil, kocaman yüreklerinizle taşıyıp yükselteceğiniz ülkemizin aydınlık geleceği için Mustafa Kemal’in sizlere; geleceğimizin bir gülü, yıldızı, mutluluk parıltısı ifadeleriyle seslenişini bir an bile aklınızdan çıkarmayınız.

Yine; memleketi asıl aydınlığa boğacak olanın sizler olduğunuzu, kendinizin ne kadar kıymetli olduğunu düşünerek çalışmanız gerektiğini ve sizlerden çok şeyler beklendiğini unutmayacaksınız.

Atatürk’ün bu ifadeleri sizin en büyük kılavuzunuz, bu güvene layık olmak en önemli görevinizdir. Bu bilinçle daima ülkemizin huzur ve refahı için çalışmalısınız.

İşte bu durumda ecdadımızın destanlar yazarak elde ettiği Türkiye Cumhuriyetini sizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Kısa sürede tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüsü salgınına karşı ülkemiz genelinde mücadele, tüm alanlarda başarıyla sürdürülmektedir. Bu zor günleri, Devletimiz, Hükümetimiz ve Milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum.

Bizlere düşen ise, her zaman meydanlarda kutladığımız bayramımızı gelecek yıllarda yine aynı heyecan ve coşkuyla kutlayabilmemiz için alınan tedbirlere hep birlikte uymaktır.

Milli iradenin kalbinin attığı yer olan bu destansı Meclisin ilelebet pâyidar olmasını diliyor,

Bu duygu ve düşüncelerle, bundan tam 100 yıl önce bu aziz vatanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve bu topraklar üzerinde milli mücadelede canlarını seve seve milletimizin geleceği için feda eden yüce Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunuyor, bütün hemşehrilerimin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç ‘ın 23 Nisan Mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!