Kaymakam Kılınç’tan 19 Mayıs Mesajı

featured

 

İlçe  Kaymakamı  Muhammed Deniz Kılınç  yayımladığı mesajında;

Milletine inanarak ve güvenerek 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkan ve Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak zaferle sonuçlandıran büyük önder, “bizim yolumuzu çizen ,içinde yaşadığımız yurt,bağrından çıktığımız Türk milleti diyen Mustafa kemal ,hayatı boyundaca Türk Milleti’nin vicdanından aldığı ilhamla ilerlemiş ve “Giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek yetenek ve yüksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur.” diyerek, halktan gördüğü sevgi, itimat ve güven karşısında mutlu ve bahtiyar olduğunu ifade etmiştir.

Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size,genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır”…Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyoır.Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak!”

Mustafa Kemal ,19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak bastığı zaman, vatanın kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için en çok güvendiği ve inandığı, Türk gençliği ve tarih boyunca bağımsızlığına önem veren Türk Milleti olmuştur.

Anadolu’nun dört bir yandan kuşatılarak devletimize ve milletimize diz çöktürülmeye çalışıldığı bir dönemde  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması Türk tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bu yıl 101. yıl dönümünü gururla kutladığımız bu gün, esareti kabul etmeyen, istiklalinden asla vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen aziz Milletimizin inancından ve zaferlerle dolu şanlı tarihinden güç alarak yeniden dirilip ayağa kalkışının ilk adımıdır.

Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusu doruğa ulaşmıştır.   İşgal güçlerinin baskı ve zorlamalarına rağmen aziz milletimiz, Atatürk ve silah arkadaşlarına tereddütsüz destek vermiş; büyük zorluklar, sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, ecdadımızın tarifsiz fedakârlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşının kazanılmasının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir.

Tarihini, milli ve manevi değerlerini idrak ederek, çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten nesiller olarak yetişecek gençlerimiz, yarınlarımızın en büyük teminatı, ülkemizin sahip olduğu en önemli zenginlik kaynağıdır.

Nitekim, gençlere çok güvenen Atatürk, ”Ey yükselen yeni nesil,istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” demiştir.

Bu kıymetli emanete sahip çıkmak, korumak ve gelecek nesillere en güçlü şekilde bırakmak sevgili gençlerimizle birlikte hepimizin görevi, milli sorumluluğu vatan borcudur.

Kendini geliştiren, okuyan, araştıran, bilgiyi kültür değerleriyle birlikte kavrayan,  kötü alışkanlıklardan uzak duran, spor yaparak sağlığına dikkat eden, en iyi yapabileceği mesleği seçip, o mesleğin en iyisi olmak için çok çalışarak, ter akıtarak vatanına, devletine, milletine hizmet etmek üzere yetişen gençlerimizi çok seviyor, onlara çok inanıyor ve gençlerimiz sayesinde geleceğe güvenle bakıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, banisi olduğu Cumhuriyetimizi gençliğimize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, değerli Yalıhüyük’lü hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi dileklerimle kutluyorum.

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç’tan 19 Mayıs Mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!