Yalıhüyüklü çiftçiler Ditap Projesi ile kalkınacak

featured

Yalıhüyüklü çiftçiler Ditap (Dijital Tarım Pazarı) sistemi ile ürünlerini daha yüksek fiyata satabilecek.

Tarım Bakanlığının Ditap (Dijital Tarım Pazarı) sistemine üye olan ürünlerinin pazarlanmasında zorluk çeken Yalıhüyüklü çiftçiler projesinden oldukça umutlu olduklarını belirttiler.

Sera mantarcılığı yapan Meltem Cengiz yılda ürettiği 10 ton mantarı daha yüksek fiyata satabilmek, Türkiye çapında müşteri bulabilmek için Ditap projesine üye olduğunun ifade ederek;’’

İlçe Tarım Müdürlüğünün yönlendirmeleri ile Tarım Bakanlığımızın projesi olan ditap(Dijital Tarım Pazarı) sistemine üye oldum. Tarım Bakanlığı Kop Projesi kapsamında sahip olduğum mantar tesisinde Üretmiş olduğum mantarlarımın değerinde satışını sağlayabilmek amacı ile hitap sisteminin başarılı olacağını düşünüyorum. Bu sayede ulaşamadığım pazarlara ulaşmak ürünümü daha fazla değerinde pazarlamayı hedefliyorum. Tarım bakanımız  ve çalışanlarına böyle  bir  projeyi ortaya çıkarıp bize sundukları için çok teşekkür ediyorum. ’dedi.

Dijital Tarım Pazarı (Ditap) projesi konusunda bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Mevlüt Semerci; ’Proje  sayesinde  üreticilerimiz ürünlerini Tüm Türkiye’ye ulaştırabilecekler. Ürünlerin daha fazla  değerinde  pazarlamaları ve üreticilerimizin pazarlamada  sıkıntı yasmamaları için bu projeye katılmaya davet ediyorum. Bakanlığımızın projeyi açıklaması ile birlikte ilçemizde projeye katılan çiftçilerimiz var. ’şeklinde konuştu.

Ditap  projesine Yalıhüyük’te başvuruların artarak devam ettiği, ürün pazarlamanın kısıtlı olduğu küçük ilçelerde projenin büyük önem taşıdığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyüklü çiftçiler Ditap Projesi ile kalkınacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!