Kaymakam Kılınç’ın Kurban bayramı Mesajı

featured

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç Kurban bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Kılınç Mesajında;
Bayramlar; Milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren ve manevi hasletlerimizi geliştirerek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede idrak edildiği müstesna günlerdir.
Bu manada, paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinç ve coşkusunu gönülden yaşamaktayız.
Dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna günler, her ne kadar daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için özel bir zaman dilimi olsa da “pandemi” nedeniyle “sosyal mesafe” esasına titizlikle riayet edilmesinin altını çiziyor ve bayram sevincimizin önemsemezlik ve ihmalkarlık nedeniyle hüzne dönüşmemesi konusunda bir kez daha dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Bulunduğumuz bu müstesna coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ve kardeşlik ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır.
Bu ruh, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bu anlamlı günlerde gönüllerimizi sevinç yumağı hâline getirerek, aile büyüklerimiz başta olmak üzere tüm eş, dost ve akrabalarımız ile manevi bağlarımızı pekiştirmeliyiz.
Özellikle evlerimizin neşe kaynağı olan çocuklarımızı sevindirmenin yanı sıra, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde veya yatağında ziyaretçisini gözleyen insanlarımızı, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve aziz milletimizin selameti için canını feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarını ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi”Sosyal Mesafe” kuralına riayeten sıklıkla ziyaret edemesek de, bu özel ve güzel insanlarla iletişim sağlamak suretiyle, bayramın maneviyatını onlarla paylaşmalı ve gönül köprüsü kurmalıyız.
Bizler, tarih boyunca iyi günde ve kötü günde kenetlenerek ortaya koyduğumuz kardeşlik ruhuyla, karşılaştığımız her zorluğu birlikte aşarak bertaraf ettik.
Yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde de,  millet olarak aynı erdemli tavrı göstererek,  azim ve kararlılıkla, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak salgının üstesinden geleceğimize inancım tamdır.
Bu bayram belki birbirimizden uzağız ama gönüllerimiz daima bir kalacak.  Bayramda sıla-i rahim ve tatil için yola çıkacak tüm vatandaşlarımızın bayram sevinçlerinin felakete dönüşmemesi için, trafik kurallarına riayet etmelerini tavsiye ediyorum.  Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri ve garipleri de asla unutmamalıyız.
Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigârları ve kahraman gazilerimizin bayramlarını kutluyor, aziz şehitlerimize  Allah´tan rahmet,  gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; Yüce Rabbimizin müjdesi olan Kurban Bayramının rahmet ve bereketinin, sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını temenni ediyor, bir kez daha Yalıhüyük halkımızın, ülkemizde ve yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum.
Muhammed Deniz KILINÇ
Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç’ın Kurban bayramı Mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!