Ahırlı ilçesi Kültür mantarı üretiminde iddialı

featured

Konya’nın Ahırlı İlçesinde kültür mantarı üreticisi yeni yatırımlarla ülke çapında adından söz ettirmek için 2 Milyon TL yatırım yaptı.

Ahırlı İlçesinde Belediye’ye ait  1250 m2 kapalı soğuk hava deposunu kiralayan ve burada yılda 350 ton kültür mantarı üretimi yapan  Harun Kınık 3 bin m2 kapalı alan inşaatına başlayarak üretimi yılda 750 ton’a çıkaracağını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç , Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül İle birlikte mantar tesislerini inceledi.

Belediye Başkanı İsa Akgül ve mantar üreticisi Harun Kınık’tan bilgi alan Kaymakam Kılınç bölgeye böyle tesislerin üretim ve istihdam alanında büyük katkı sağlayacağını ifade ederek üretici Harun Kınık’ı ve çalışanları tebrik etti.

Başkan İsa Akgül yatırımcıya destek verdiklerini belirterek;’’ Üreticimizin kapasite artırma talebine destek verdik.Belediye olarak hep yanında olacağız.Göç veren ilçemizde böyle yatırımlarla göçün önüne geçeceğiz.’’dedi.

Mantar üreticisi Harun Kınık’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek;Başkanımız bize destek veriyor.12 ayrı odada yılda 350 ton mantar üretiyoruz.Belediye ile yaptığımız protokol çerçevesinde 2 milyona TL yatırımla kapasitemizi 750 ton a çıkarmayı hedefliyoruz.Ahırlı ilçesi  mantar kenti olacak.Şuan 20 kişi çalışıyor.Yeni tesisimizin açılması ile çalışan sayımızı 50 kİşiye çıkartacağız.Hem ilçemiz adına istihdam hem de üretim ile ülke çapında iddialıyız.’’diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ahırlı ilçesi Kültür mantarı üretiminde iddialı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!