Kaymakam Şahin’in 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

featured

Yalıhüyük kaymakamı Yasin Şahin 19 ekim Muhtarlar günü dolayısı ile  mesaj yayımladı.

Kaymakam Şahin Mesajında şu ifadelere yer verdi;

’’Kamu hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın ilk başvuru noktası, devletimizin de vatandaşa dokunan en sıcak eli olan ve yerel demokrasimizin en köklü örneğini temsil eden muhtarlık müessesemiz 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Köy imamlarımız ile birlikte tarihsel süreç içerisinde vatandaşlarımıza rehberlik eden, sorumluluk üstlenen ve vazife gören muhtarlarımızın statülerinin farkındalığı amacıyla 19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin “Muhtarlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Üstlendikleri görev ve sorumluluk ile kamu düzenin bütün unsurlarıyla ilişkilendirilebilen muhtarlarımızın özellikle kamu sağlığımızı tehdit eden salgın sürecinde mülki idare birimlerinin koordinasyon açısından en önemli ayağını oluşturduğu görüldü. Masa başında alınan kararların vatandaşlarımıza hızlı, sağlam ve bütünlük arz eden bir şekilde iletilmesi ile salgın sürecinin kontrol altına alınması kararların sahada ne kadar uygulanabilirliği meselesi ile örtüştü. Bu noktada kolluk kuvvetlerimize olan ihtiyaç kadar köy ve mahalle muhtarlarımızın da imdadımıza yetiştiği görüldü. Rehberlik edici ve bilgilendirici faaliyetleri kadar denetim noktasında da köklü geleneğinin hakkını verdiler.

Muhtarlarımız ile olan koordinasyondaki başarımız merkezi idare ile olan iletişimin güçlü tutulmasının önemi yanında vatandaşlarımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik sonucu da bünyesinde barındırdı.

Ülkemizde halihazırda 32.168 mahalle ve 18.290 köy tüzel kişiliği bulunmaktadır. Güzel ülkemin tüm köy ve mahalle muhtarlarına selam gönderip bu özel günlerini kutlamanın yanında şimdiye kadar beraber çalışma fırsatı bulduğum Harmancık, Kazımkarabekir ve Yalıhüyük ilçelerindeki muhtarlarımıza ayrıca sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Muhtarlar Gününüz Kutlu Olsun!

Kaymakam Yasin ŞAHİN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Şahin’in 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!