Kaymakam Şahin’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

featured

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Yalıhüyük Kaymakamı Yasin Şahin kutlama mesajı yayımladı.

Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde, Türk milletinin karakterine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilân ettiği Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içerisindeyiz.

Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

Birçok milletin gıpta ile baktığı Ulu Önder M.Kemal Atatürk, bizlere cumhuriyet kelimesinin fikriyatını önemle aşılamaya çalışmış ve bunu milletçe korumamızı bizden beklemiştir. Bu yolda özellikle genç kardeşlerimize büyük işler düşmektedir. Nitekim Atatürk, Gençliğe Hitabesine “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diye başlayarak bunu vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden başta M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin 97. Yaşı Kutlu Olsun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Şahin’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!