Yalıhüyük’te engelli bireylere akülü araç verildi

featured

Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfı Yalıhüyük’te engelli aracı dağıttı

Yalıhüyük Cumhuriyet caddesinde düzenlenen programda 17 engelli bireye 13 akülü araç,4 adet lojistik engelli aracı ve 15engelli bireye ise tekerlekli sandalye verildi.

Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfı ve Yalıhüyük Belediyesinin organizasyonunda engelli bireyler akülü araçları teslim aldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Koçer;’’ Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfı ile birlikte üç aydır resmi yazışmalarımızı yaptık. Gümrük işlemlerini tamamladık. Çok zor bir görev. Bir o kadar da önemli bir görev. Vatandaşlarımızı memnun etmek onların yaşam alanlarını genişletmek ve kolaylaştıracak bu uygulamadan dolayı çok mutluyum. Bu hayır hizmetinde desteklerini esirgemeyen Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfına ve değerli başkan yardımcı hemşerim İsmail Aktaş beye çok teşekkür ediyorum. Gurbetteki vatandaşlarımıza hemşerilerimize bir de çağrım var. Lütfen vakfımıza bir omuz da siz verin daha çok engelli bireyimizin yaşam alanını artırın. ’dedi.

Programa katılan Seydişehir Belediye Başkanı  Mehmet Tutal’da; Sosyal devlet olarak Avrupa’dan daha iyi bir noktaya geldik.Başka ülkelere kendilerini çağdaş modern gören batı toplumlarında bile yaşlıların terk edildiği ,özellikle pandemide ölüme terkedildiği zaman diliminde biz yaşlılarımızı sırtımızda taşıdık.Buda bizim milletimizin ve inancımızın gereğidir.Milletimizin güzel özelliklerinden kaynaklanıyor.’’dedi.

Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfı başkan yardımcısı İsmail Aktaş’da konuşmasında;’’2012 yılında vakfımızı kurmuştuk. Kültürel değerlerimize önem vererek birçok projeye imza attık. Bunların en önemli adımlarından birisi de 6 yılda 730 engelli aracı Konya’mıza ve birçok ilimizde bulunan engelli vatandaşlarımıza akülü araç tahsis ediyoruz. Gücümüzü gurbetçilerimizden alıyoruz. Onların yardımları ve destekleri ile gerçekleştiriyoruz. Bugünde burada güzel bir programla vatandaşlarımıza akülü araçlarını teslim ettik’ ’dedi.

Akülü araç sevinci yaşayan engelli bireyler ise yaşam alanlarının genişleyeceğini belirterek Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfı başkan yardımcısı İsmail Aktaş’a ve Belediye Başkanı Hasan Koçer’e teşekkür ettiler.

Programa Yalıhüyük Kaymakamı Ertuğrul Bayram,Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer,Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Türkiye sakatlar derneği Konya şube başkanı Ahmet Mıhlı, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma vakfı başkan yardımcısı İsmail Aktaş ve vatandaşlar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te engelli bireylere akülü araç verildi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!