Mevlana çizgi filmi tüm dünyada

Mevlana çizgi filmi tüm dünyada 1 Ocak 2007'den itibaren gösterime girecek. Çizgi filmin birçok ülkede gösterilmesinin, Konya'ya yabancı turist olarak katkı sağlayacağı düşünülüyor…

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Mevlana'nın hayatını anlatan çizgi filmin, 2007 Mevlana Yılı'nda, 1 Ocak'tan itibaren birçok ülkede gösterime girmesi için çalışılıyor.

Geçen yıl Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler'in danışmanlığında uzun süren çalışmalar sonucunda hazırlanan Mevlana Çizgi Filmi, yaklaşık 400 bin YTL'ye mal oldu. Geçen yıl Türkiye'de sinemalarda gösterime girmesi beklenen, ancak daha sonra 2007 Mevlana Yılı'nda gösterilmesi kararlaştırılan Çizgi Film'in dublaj ve müzik gibi tüm ayrıntıları yeniden ele alınarak bazı yerlerindeki aksaklıklar giderildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ercan Uslu, Mevlana'yı çocuklara tanıtma ve anlatmak amacıyla yaptırılan filmin, sadece çocuklardan değil gençler ve yetişkinlerden de ilgi göreceğini aktardı.

Alanında uzman kişilerce Çizgi Film'in şimdilik Türkçe ve İngilizcesinin hazırlandığını vurgulayan Uslu, şunları kaydetti: “Mevlana'nın hayatının anlatıldığı film, yurt dışından birçok ülkeden talep alıyor. Ancak şimdilik bu talepleri geri çeviriyoruz. Çizgi Film'in 2007 Mevlana Yılı'nda gösterime girmesini istiyoruz.

Film şirketleriyle de görüşmeler sürüyor. Uluslararası büyük bir şirket ile anlaşılıp çizgi filmin yabancı dillerde seslendirilmesi ve dünyanın dört bir yanında birçok ülkede gösterime girmesi planlanıyor. Bizim düşüncemiz Mesnevi'de olduğu gibi 20 ana dilde hazırlamak. Filmin 1 Ocak 2007'den itibaren gösterime girmesi için çalışıyoruz.”

Uslu, ülkelerin filmi doğrudan Türkçe ya da İngilizce olarak da talep ettiğini belirterek, bu ülkelerin çizgi filmin dublajını kendilerinin yapmak istediğini ve göstermeyi hedeflediğini bildirdi.

Çizgi filmde Mevlana'nın bilinenin aksine ince ve kısa sakallı olduğunu ifade eden Uslu, “Çizgi filmi izleyen herkes bu nedenle çok şaşıracak. Normalde 70 dakikalık çizgi film, final bölümünün eklenmesiyle 75 dakika oldu. Çizgi filmin birçok ülkede gösterilmesi, ilerde yabancı turist olarak geri dönecek” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mevlana çizgi filmi tüm dünyada

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!