Etli ekmeğin standartları belirlendi

Konya Lokantacılar Odası, Konya’ya özgü meşhur etli ekmeği tescil ettirdi ve pidenin içinde kullanılan malzemelerin yer aldığı listeyi de lokantalara astırdı…

Etli ekmeğin içinde kullanılan malzemelerin, unundan tuzuna, pişirildiği ocaktan etli ekmeğin uzunluğuna kadar hemen her şeyin Konya’ya özel olduğunu anlatan Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Etli ekmek diye başka kentlerde yapılan etli pidelerden yediğinizde, Konya’da aldığınız lezzeti almanız mümkün değildir. İşte bunun sırrı, kullandığımız malzeme ve özel tekniklerin farklılığıdır” dedi.

UZUNLUĞU 90, GENİŞLİĞİ 20 SANTİMETRE OLACAK

Kalite etli ekmek üretiminde malzeme yönünden, önemli bir tarım merkezi olan Konya’daki şartların bir başka yerde sağlanmasının oldukça güç olduğunu, Konya’da etli ekmeği üretenlerin bazı kurallara uyması gerektiğinin altını çizen Karamercan, şunları kaydetti:

“Konya etli ekmeğinin patent bilgilerinde yer alan özellikleri, 180 gram hamur, 100 gram et ve 100 gram kıyılmış sebzeden oluşmasıdır. Et, düve etinin kaburga ve boşluk kısımlarından alınmalıdır. Bu et, etli ekmeğimize özel bir lezzet kazandırıyor. Lokantalarımıza bu etleri özel olarak getirtiyoruz. Sebzenin içinde ise yeşil biber, soğan ve maydanozun yer alması gerekir. Bu sebze karışımı et ile yoğrulur ve azami 90 santimetre uzunluğunda, 20 santimetre genişliğinde Konya etli ekmeği elde edilir. Tüm bu özelliklerin ustalıkla bir araya getirilmesi sonucunda tescilli Konya etli ekmeğinin eşsiz lezzetine ulaşılabilir.”

Karamercan, patentini aldıkları etli ekmeğin temel özelliklerinin yer aldığı listeyi kendi iş yeri başta olmak üzere, tanıtım amaçlı olarak Konya’daki bazı lokantalarda müşterilerin göreceği yere asılmasını sağladıklarını belirtti.

Halen devam eden Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü etkinliklerini, kurallara uygun olarak yapılmış tescilli Konya etli ekmeğinin tanıtımı için bir fırsat olarak gördüklerini belirten Karamercan, patentten doğan hakların yasal olarak kullanımı konusunda da önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Etli ekmeğin standartları belirlendi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!