Avrupa Birliği, içme suyu şebekesini yeniliyor

Yerel yönetimlerin istifade edebilmek için peşinden koştuğu Avrupa Birliği hibe fonlarından, Konya'da yararlanan ilk belde Beyşehir’e bağlı Sadıkhacı Belediyesi oldu…

İçme suyu şebekesinin yenilenmesi konusunda hazırladığı projeyi kabul ettirme başarısını gösteren Sadıkhacı Belde Belediyesi, AB'den 425 bin Euro'luk destek almaya hak kazandı. Elde edilen bu başarı, beldede büyük sevinçle karşılandı.

Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel, "Bu proje benim en büyük hayalimdi. Sadıkhacı Belediyesi olarak gece gündüz demeden çalışıyor ve 3 yıldır bunun mücadelesini veriyorduk. Şimdi sözleşmeyi imzaladık ve önümüzdeki 11 aylık sürenin sonunda beldemizde içme suyu şebekesi Avrupa standartlarında olmak üzere tamamen yenilenecek. Üstelik yeni su depomuz da yapılacak ve halkımız daha sağlıklı içme suyu imkanına kavuşacak" dedi.

AB fonlarından proje karşılığı destek alabilmek için büyük bir gayretin içerisine girdiklerini belirten Başkan Özel, "Avrupa Birliği altyapıya çok büyük önem veriyor. Biz de bunu bilerek mükemmel bir proje hazırladık. Ardından, yaptığımız başvurunun kabul edilmesi üzerine AB Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile bu ay içerisinde sözleşme imzaladık" diye konuştu.

Proje bedelinin 425 bin 429 Euro olduğunu ve bu miktarın yüzde 90'lık bölümünden karşılıksız hibe şeklinde yararlanacaklarını anlatan Başkan Şakir Özel, yüzde 10'luk bölümün belediye bütçesinden karşılanacağını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Avrupa Birliği, içme suyu şebekesini yeniliyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!