Fransa’ya en güzel cevap

Fransız tarihçi ve yazar Thibaux Jean Michel, Türk vatandaşı olmak için Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu…

Konya Valiliğindeki müdürlüğe dilekçesini sunmak için gelen 57 yaşındaki Jean Michel, Türk hayranı olan babasının küçük yaşlarda kendisine Türklerle ilgili hikayeler anlattığını söyledi.

Bu yüzden küçük yaşlardan bu yana Türkiye ve Türklere ayrı bir hayranlık duyduğunu belirten Jean Michel, daha sonra yaptığı araştırmalarla Türkler'in tarihini incelediğini ve hayranlığının daha da arttığını anlattı.

Türkiye'ye ilk kez 1980 yılında geldiğini ve tekrar Fransa'ya dönmekte zorlandığını vurgulayan Jean Michel, şunları kaydetti:

''Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili karar nedeniyle Fransız politikacılara çok kızıyorum. Fransız politikacılar, benim Türk vatandaşlığına geçmemde önemli rol oynadılar. Önceden beri Türk vatandaşı olmak aklımdan geçiyordu, ancak meclisin aldığı karar, bana somut adım attırdı. Türk vatandaşı olacağım için çok mutluyum. Bana ilk geldiğim günden bu yana çok değer verdiler. Umarım bu verilen değeri boşa çıkarmam.''

ADININ ATAKAN, SOYADININ TÜRK OLMASINI İSTEDİ

Jean Michel, Konya'ya Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için geldiğini belirterek, ''Benim için Mevlana kentinde Türk vatandaşı olmak ayrı bir önem taşıyor. Türk vatandaşlığım kabul edilince geri kalan yaşamımı Antalya'da geçirmek istiyorum'' dedi.

Jean Michel'in eşi Eliane Thibaux ise eşinin Türk vatandaşlığa geçmesinin kendisini de heyecanlandırdığını ifade ederek, ''Çocuklarımız da babalarına destek veriyor. Önceden beri bunu düşünüyordu. Fransız politikacılar somut adım atmasını sağladı'' diye konuştu.

Adının ilk tanıştığı bir Türk'ün adı olan Atakan olmasını isteyen ve soyadının da Türk olmasını talep eden Jean Michel, doldurduğu başvuru formunu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Fransa’ya en güzel cevap

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!