Elektrik Kurumu tazminat ödemek zorunda

İlçemiz Yalıhüyük ile Konya genelinde son zamanlarda sık sık yaşanan elektrik kesintileri hayatı felç ediyor ve mağduriyetlere neden oluyor…

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Kemal Özer, 4 Ocak 2007’de Beyşehir, Bozkır ve Seydişehir’e 18 saat boyunca, il merkezine ise 10 dakika, 25 Ocak’ta yine şehir merkezine 48 dakika, 26 Ocak’ta 5 dakika, 27 Ocak’ta ise 2 saate yakın elektrik kesintisinin yaşandığını hatırlattı.

Özer, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından 12 Eylül 2006 tarih ve 26287 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği Ticari ve Teknik Kalitesi Hakkında yönetmeliğe göre elektrik kurumunun 1 Ocak 2007’den itibaren 14 saati aşan her kesinti için vatandaşa ceza ödemek zorunda olduğunu vurguladı.

Buna göre elektrik kurumunun voltaj dalgalanması olmadan ve temiz ve kesintisiz enerji vermekle mükellef olduğunu anlatan Kemal Özer, “Elektrik kurumu, bir takvim yılı içerisinde 14 saati aşan kesintilerde tüketiciye her kilovatsaat için 0,37 YKr, üçüncü 14 saat için 0,74 YKr, dördüncü 14 saat için ise 1,11 YKr tazminat ödemek zorundadır” diye konuştu.

Özer, şöyle devam etti: “Bu durumda Konya’da elektrik kurumu olarak dağıtıcı şirket MEDAŞ’tır. MEDAŞ, mevzuata dayanarak kendisine başvuruda bulunan tüketiciye tazminat ödemekle mükellef. Elektrik kesintileri nedeniyle oluşan her türlü maddi ve manevi zarar, dava konusu olmaksızın kurum tarafından karşılanmak zorundadır. Elektrik kesintilerinin en az 48 saat öncesinden tüketiciye yayın yoluyla bildirilmesi zorunluluğu da var. Enerjinin değerleri de önemli. Kirli enerji her türlü cihazın ömrünü kısaltıyor. Türkiye’de maalesef kullanılabilir enerji sunulmuyor, Konya’da ise hiç sunulmuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Elektrik Kurumu tazminat ödemek zorunda

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!